Jeugdmantelzorger Luana (m) met haar moeder (l) ontving in 2020 van Marieke Schoenmakers (r) thuis het presentje
Jeugdmantelzorger Luana (m) met haar moeder (l) ontving in 2020 van Marieke Schoenmakers (r) thuis het presentje Foto: MooiSonenBreugel

Mantelzorgdag en uitreiking mantelzorgwaardering

Algemeen Zorg

Son en Breugel - De Dag van de Mantelzorg wordt jaarlijks op 10 november gehouden. De gemeente Son en Breugel, LEVgroep Son en Breugel en Belangenbehartiging mantelzorgers Son en Breugel houden op vrijdag 12 november een mantelzorgdag. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg in Son en Breugel hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De gemeente Son en Breugel verstrekt jaarlijks een waardering aan mantelzorgers in hun gemeente. Zij waardeert de inzet voor de medemens enorm en stelt daar een attentie tegenover. U komt in aanmerking voor deze waardering als u ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg in Son en Breugel; dit geldt ook voor de Jonge Mantelzorgers. De mantelzorgwaardering wordt éénmaal per jaar verstrekt aan diegenen die langdurige en intensieve zorg aan iemand in hun naaste omgeving verlenen. De mantelzorgwaardering wordt niet meer bij u thuis afgegeven. Mocht u écht niet in de gelegenheid zijn om de waardering op te halen of iemand te vragen om de waardering voor u op te halen, neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg. 

Om in aanmerking te komen voor de waardering gelden een aantal voorwaarden:
• Het geven van die zorg duurt langer dan drie maanden
• U zorgt 8 of meer uren per week voor uw zorgvrager
• U bent voor 1 november 2021 ingeschreven als mantelzorger bij het Steunpunt
• Degene aan wie de zorg wordt gegeven woont in de gemeente Son en Breugel
• Per mantelzorger kan één waardering worden ontvangen
• De mantelzorger zelf mag ook buiten de gemeente Son en Breugel wonen

De waardering kan opgehaald worden op vrijdag 12 november in het Vestzaktheater tussen 09.00 en 17.00 uur, op woensdag 17 november tussen 14.00 en 17.00 uur en vrijdag 19 november tussen 09.00 en 12.00 uur kan de waardering opgehaald worden bij het CMD, Europalaan 2 in Son en Breugel. 

Voldoet u niet (meer) aan deze voorwaarden, maar bent u nog wel ingeschreven meldt u zich dan af als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg via steunpuntmantelzorg.sonenbreugel@levgroep.nl. Afmelden kan ook bij Ellen van Gils via ellen.vangils@levgroep.nl of 06-41037639 of bij Marieke Schoenmakers via marieke.schoenmakers@levgroep.nl of 06-10853842. Ook voor vragen en ondersteuning kunt u bovenstaande telefoonnummers en mailadressen gebruiken.