Een selectie van de ingeleverde schoenendozen voor de Schoenendoosactie in 2020 (archieffoto)
Een selectie van de ingeleverde schoenendozen voor de Schoenendoosactie in 2020 (archieffoto) Foto: Ingezonden

Versier en vul een schoenendoos voor de Schoenendoosactie

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De Schoenendoosactie is weer begonnen. Wil jij kinderen in ontwikkelingslanden blij maken? Doe dan mee en maak van een schoenendoos een onvergetelijk cadeau. Stichting GAIN Holland werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met gelijke rechten voor jongens en meisjes. 

Meedoen met de actie is leuk en simpel. Folders kun je halen bij het parochiecentrum, in de kerk of op school. 

Stap 1: De schoenendoos
Kies voor een normaal formaat schoenendoos, zodat alle kinderen een ongeveer even groot cadeau krijgen.

Stap 2: Versieren
Versier de doos, beplak doos én deksel met inpakpapier en bijvoorbeeld met stickers of een zelfgemaakte tekening. Bedenk of je de schoenendoos wilt vullen voor een jongen of een meisje, knip de goede sticker uit de folder en kruis daarop aan voor welke leeftijdsgroep je schoenendoos bedoeld is.

Stap 3: Vullen van de doos 
Gebruik daarvoor (zo goed als) nieuwe producten. De kinderen doe je een plezier met dingen die zij goed kunnen gebruiken: schoolspulletjes, zoals schriften, pennen en potloden. Verder verzorgingsproducten zoals, een tandenborstel en tandpasta, zeep, haarspulletjes. Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken, zoals een knuffel, tekenspulletjes zoals potloden, kleurtjes, puntenslijper, popje of autootje.

Stap 4: Afronden 
Je doos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost 5 euro per doos. Dit is voor organisatiekosten, handling en transport. Doe dit bedrag in de envelop die bij de folder zit en plak die dicht. Mocht dit financieel een probleem zijn, dan mag dat geen reden zijn om geen schoendoos te maken. Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen.

Stap 5: Inleveren 
De doos en envelop kan ingeleverd worden tot en met vrijdag 5 november. Het inleveren kan op school, achter in de kerk of bij het parochiecentrum in Son, Kerkplein 7, achter de voormalige kerk, op maandag, dinsdag en vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Mocht U geen schoendoos willen of kunnen maken, maar draag je deze actie een warm hart toe? Dan kun je ook een bijdrage afgeven bij het parochiecentrum in Son en Breugel.