De deelnemers luisteren aandachtig naar de getallen die worden omgeroepen tijdens de bingo
De deelnemers luisteren aandachtig naar de getallen die worden omgeroepen tijdens de bingo Foto: Stichting MeeDoen

Stichting MeeDoen start live activiteiten weer op

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - De vrijetijdsactiviteiten van stichting MeeDoen kunnen eindelijk weer live plaatsvinden. Het afgelopen jaar werden veel activiteiten online georganiseerd. In het echt samen aan een activiteit kunnen meedoen, is natuurlijk wat iedereen het liefste wil.

Het nieuwe MeeDoen-seizoen is in september afgetrapt met de muziekworkshop. De vaste muziekjuffen Annette en Lizet begeleiden de groep op gitaar en met de accordeon. Samen met de jongeren doen ze diverse muziekspellen, mogen er instrumenten worden bespeeld en wordt er gezongen. Vlak na deze workshop kon er gebruik worden gemaakt van de prikkelarme kermis in Son en Breugel en ondertussen zijn de vrijwilligers van stichting MeeDoen blij dat alle sportactiviteiten op maat ook weer ‘live’ zijn opgestart.

Op zaterdag 23 oktober was het tijd voor een leuke herfstexpeditie. Net als bij het tv-programma Expeditie Robinson trokken kleine groepen het bos in. Er werd gespeurd, er werden vragen beantwoord en puzzels oplost, voorwerpen gezocht en opdrachten als team uitgevoerd. Hiermee kon elk team punten verdienen. Er werd een enorme strijd gestreden, maar uiteindelijk kon er maar één team de winnaar zijn.

Tijdens de lockdown hebben de jongeren vaak online bingo gespeeld. Dat was altijd een groot succes. Zij konden mooie prijsjes winnen, die na afloop thuis werden gebracht. Door de onlineactiviteiten konden de jongeren met elkaar in contact blijven. De vrijwillgers hebben gezien en ervaren dat dit contact noodzakelijk en waardevol was, als alle normale structuur in de omgeving van de jongeren voor even wegvalt. Voor de bingo-activiteit in jongerencentrum Oase in de herfstvakantie hadden 22 jongeren zich aangemeld. Met een echt bingo-apparaat vlogen de bingoballen om de oren. Alle jongeren zijn met een prijs naar huis gegaan; een bingoprestatie van grote klasse.

De vrijwilligers werken graag gedurende het jaar themagericht. December is de feestmaand met Sinterklaas en Kerst. Eind november gaan ze daarom een workshop ‘chocoladeletter’ volgen bij Creatief & Lekker. Er wordt een eigen chocoladeletter gemaakt en iedere chocoladeletter mag versierd worden. De crea-activiteit met Kerst wrodt gehouden in het Vestzaktheater. Dit jaar wordt een kerststuk met kerstkwasten gemaakt; het belooft nu al een succes te worden en de aanmeldingen voor beide activiteiten stromen al binnen.

Al dit mooie werk kan de stichting niet doen zonder de vrijwilligers. Dit enthousiaste team zorgt er elke keer samen voor, dat de vrijetijdsactiviteiten goed worden voorbereid en uitgevoerd. 

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het regulier aanbod in Son en Breugel? Wil je graag met stichting MeeDoen meedoen en leuke vriendschappen sluiten? Kllik hier om je aan te melden of kijk op www.meedoensenb.nl voor meer informatie.