Afbeelding
Foto: ©Annie Maessen

Top optreden Tigre Blanco bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen Muziek

Son en Breuge- De op Spanje georiënteerde gypsy-soul band Tigre Blanco zette de afgelopen editie van Lazy Sonnie Afternoon het podium van de Kapelzaal van La Sonnerie in vuur en vlam. Ondersteund door opzwepende topmuzikanten nam zanger Quintijn Lohman met zijn rauwe, diepe stemgeluid in een uitverkocht huis het publiek mee in een muzikaal landschap van de vlaktes van Andalusië naar de juke joints van Calexico en alles wat daartussenin ligt. Het publiek was gebiologeerd en hing aan zijn lippen. Son en Breugel leek voor even een Mexicaanse stad met dito temperaturen.

De aftrap van deze versie van Lazy Sonnie Afternoon was al veelbelovend. Plaatselijke trots Evelien Slegers opende met haar prachtige stem met een aantal bekende, maar moeilijke nummers van een aantal grootheden, waaronder Amy Winehouse. Haar muzikale- en levenspartner Erik Verberne, afgestudeerd conservatorium gitarist, begeleidde haar daarbij op voortreffelijke wijze.

De muzikale middag werd tot in de vooravond voortgezet door huisband Caponate, die in een volle bar van La Sonnerie nog twee uitgebreide sets lekkere nummers uit de jaren ’60, ‘70 en ‘80 voorschotelde. 

Al met al een zeer geslaagde aflevering van Lazy Sonnie Afternoon, dat op zondag 5 december een nieuwe aflevering kent, ditmaal met de Belgische blueslegende ‘Lighning’ Guy Verlinde. Ook dit optreden wordt in de Kapelzaal van La Sonnerie gehouden en begint om 15.30 uur. Entree is 10 euro, reserveren is gewenst (niet verplicht) via info@sonnerie.nl, met vermelding van het aantal personen. Het is ook mogelijk ter plekke bij aanvang van het optreden een ticket te kopen. Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM is de organisatie verplicht bij de toegang uw coronapas (QR-code) en ID (legitimatie) te vragen. Bezoekers worden verzocht hiermee rekening te houden.