Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Tweede zondag van december: Wereldlichtjesdag

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Ieder jaar wordt op de tweede zondag van de maand december Wereldlichtjesdag gehouden. De ‘World Wide Candle Lighting’ is in 1997 in Amerkia ontstaan. Op deze datum komen mensen vanaf 19.00 uur, wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren.

Op deze avond staat men met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Overleden baby’s, ongeacht de leeftijd worden ook herdacht. Er is immers ook veel verdriet en leegte na een miskraam of vroeggeboorte. Of het verlies recent was of al jaren geleden: iedereen die zich verbonden voelt is op Wereldlichtjesdag van harte welkom, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden of leerkrachten het maakt niet uit.

Kijk voor meer informatie op www.Wereldlichtjesdag.nl; daar staat ook meer informatie over de locaties in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.