Verduurzaam je woning met zonnepanelen
Verduurzaam je woning met zonnepanelen Foto: Wil Feijen

Zonnepanelen aanschaffen via gemeentelijk project De Groene Zone

Algemeen Duurzaamheid

Wilt u uw woning verduurzamen met zonnepanelen, zonder eigen inzet van financiële middelen? Dat is mogelijk door het zonnepanelenproject de Groene Zone. Wees er snel bij, want eind april 2022 stopt dit! Het doel was om in drie jaar tijd zoveel mogelijk woningen in Son en Breugel te voorzien van zonnepanelen met gebruik van een lening via de gemeente. Er zijn nu nog installaties beschikbaar. Op 27 januari organiseert de gemeente Son en Breugel samen met Gemeente Best en de Groene Zone een laatste informatieavond met uitleg over het zonnepanelenproject en kunnen inwoners vragen stellen.

“De Groene Zone biedt alle woningeigenaren veel gemak om hun woning te verduurzamen met zonnepanelen. Mensen kunnen gebruik maken van de lening tegen een lage rente. Voor mensen die zelf geen tijd of kennis, of eigen geld hebben, is dit project een uitkomst. Maar wees er snel bij want eind maart stopt het”, aldus duurzaamheidswethouder Paul van Liempd.

Vanaf de eerste maand besparen
Met de aanschaf van zonnepanelen van De Groene Zone leent u geld tegen een lage rente van 1,35%. Het contract sluit u af met de gemeente. Al vanaf de eerste maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening. Daarnaast wordt u als deelnemer volledig ontzorgd. De leverancier is al geselecteerd en het uitzoekwerk wordt uit handen genomen. Twaalf gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant namen drie jaar geleden het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling.

Informatieavond
Datum/tijd: Donderdag 27 januari van 19:30 – 21.00 uur
Locatie: online via Microsoft Teams
Aanmelden: via www.degroenezone.nl
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een link om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Beperkt aantal plekken per gemeente
Op www.degroenezone.nl is per gemeente te zien hoeveel installaties voor zonnepanelen er nog beschikbaar zijn. Sommige gemeenten zitten al vol, maar in Son en Breugel zijn nog installaties beschikbaar. Wilt u ook zonnepanelen van De Groene Zone? Meld u zich voor 31 maart aan via de website. Twijfelt u of heeft u nog vragen? Meld u zich dan aan voor de informatieavond op 27 januari.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen