V.l.n.r.: Ronnie Verhagen, Kees Sanders, Rob van Engelen, Servaas Pas, Addy van den Hurk, Irmo Emmaneel, Irma Verest, Paul Berndsen en Marc Peeters
V.l.n.r.: Ronnie Verhagen, Kees Sanders, Rob van Engelen, Servaas Pas, Addy van den Hurk, Irmo Emmaneel, Irma Verest, Paul Berndsen en Marc Peeters Foto: ©Son en Breugel samen sterker

Son en Breugel sport samen voor Son en Breugel samen sterker

Algemeen Son en Breugel samen sterker

Son en Breugel - Het weekend van 11 en 12 juni om als dorpsgenoten samen ‘Son en Breugel samen sterker’ te beleven staat al in ieders agenda. Een wandelestafette die symbool staat voor de strijd tegen kanker. Maar noteer ook alvast 24 april in de agenda. Want dan is er een sportief evenement ‘Son en Breugel sport samen’. Lekker samen sportief bezig zijn, samen-zijn en waarbij uw donatie ten goede komt aan kanker(onderzoek).

Irma Verest en Rob van Engelen doen beiden mee in een ander team op 11 en 12 juni bij het evenement ‘Son en Breugel samen sterker’. Beiden hebben ze een passie om sportief bezig te zijn. Irma is al 8 jaar lid van ‘De Springbokken’ en trainer van de wandelgroep en Rob liep laatst nog de halve marathon in Eindhoven. Voor de één is dat een makkie, voor Rob met de diagnose uitgezaaide huidkanker, een uitdaging. Maar met steun van familie en vrienden en met doorzettingsvermogen haalde hij de eindstreep. 

Samen met onder andere afgevaardigden van WTC De Zwaan, De Springbokken, Twenty Two personaltraining en team #robfightscancer organiseren Rob en Irma op 24 april een laagdrempelig sportief evenement. Het hele dorp kan hier aan meedoen. Jong en oud. Vanaf Hotel La Sonnerie kan er gestart worden met wandelingen van 5, 10 en 15 km of hardlooptochten van 4, 8, 12 of 16 km. Stap je liever op de gewone fiets, racefiets of mountainbike? Ook daar zijn tochten voor uitgezet. Samen sporten verbindt. En dat is precies wat ‘Son en Breugel sport samen’ wil bereiken. Mensen bij elkaar brengen door middel van een sportieve activiteit. 

Irmo Emmaneel van Twenty Two Personal Training heeft al toegezegd om voor alle groepen afzonderlijk een warming-up te verzorgen. De verschillende lengtes van de fiets- en wandeltochten starten allemaal op een ander tijdstip. De finish zal ongeveer op hetzelfde moment zijn. Dan komt iedereen bij elkaar. Gezelligheid staat dan centraal waarbij muziek en een hapje en een drankje niet ontbreken. Teams die meedoen aan ‘Son en Breugel samen sterker’ kunnen in de tuin van La Sonnerie in een kraampje hun spulletjes verkopen. Meld je dan bij Marc Peeters of Rob van Engelen. 

Zin om mee te doen aan een wandel- of fietstocht? Kinderen betalen 2,50 euro en boven de 12 jaar is het inschrijfgeld 5 euro wat allemaal ten goede komt aan ‘Son en Breugel samen sterker’ die één landelijk, één regionaal en één lokaal doel sponsoren wat te maken heeft met kanker(onderzoek). Wil je meer doneren? Dat kan natuurlijk ook. Vul dan zelf een bedrag in via de donatieknop op www.sbsamensterker.nl.

Wil je je alvast opgeven voor een wandel- of fietstocht op 24 april? Meld je dan aan via het inschrijfformulier wat te vinden is op de Facebookpagina Son en Breugel sport samen, instagramaccount @sonenbreugelsportsamen, of via de link op www.sbsamensterker.nl. 

Afbeelding