Voorleeskampioen Nina
Voorleeskampioen Nina Foto: ©bibliotheek Dommeldal

Nina van Amelsvoort nieuwe voorleeskampioen Son en Breugel

Algemeen Jeugd School

Son en Breugel - Dat was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van de bibliotheek namen de kinderen in de groepen 7 en 8 van De Harlekijn, De Bloktempel, De Sonnewijzer, De Stokland en De Ruimte deel aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2022.

Dit jaar anders dan anders; normaal gesproken zitten de kinderen, leerkrachten, papa’s en mama’s en de juryleden bij elkaar. Gelukkig heeft de organisatie een manier gevonden om de voorleeswedstrijd toch door te kunnen laten gaan; een online voorleesfeest.

De kampioenen van de bovenstaande basisscholen zijn: Nina van Amelsvoort van De Harlekijn, Esa Dekkers van De Bloktempel, Lotte-Lou Pijnenburg van De Sonnewijzer, Noor Goossen van De Stokland en Shanay Verhoeven van De Ruimte. Wat een super prestatie, voorleeskampioen van de hele school zijn. Deze vijf schoolkampioenen lazen allen een fragment voor uit een zelfgekozen boek tijdens deze spannende Voorleeswedstrijd, om zo de winnaar van Son en Breugel te kunnen bepalen. 

De wedstrijd vond dit jaar volledig online plaats. De vijf kandidaten stuurden allemaal een filmpje in, waarna de jury in beraad ging, die bestond uit burgemeester Hans Gaillard, jongerenwerker LEVgroep Marieke Schoenmakers en Monique Wouters een van de medewerksters van boekhandel De Traverse.

Het jurycommentaar van de burgemeester was: “Nina had een hele introductie over het boek en ze heeft een prettige stem en ze leest rustig voor. Ze maakte echt contact met het publiek en het verhaal maakte ze spannend. Dat zorgde ervoor dat je ook benieuwd bent naar de rest van het boek om het zelf te gaan lezen.” Nina las voor uit het boek ‘Floor regelt een feestje’ van Marjon Hoffman.

Nina zal namens de gemeente Son en Breugel worden afgevaardigd voor de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die op zaterdag 12 maart plaats vindt. En vervolgens misschien wel naar de Brabantse finale en de landelijke finale door gaan. Voorlopig is Nina in ieder geval, dit hele jaar, voorleeskampioen 2022 van Son en Breugel.