Bai Kamara
Bai Kamara Foto: ©Lazy Sonnie Afternoon

Bai Kamara en Elysian te gast bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Lazy Sonnie Afternoon mag weer als vanouds van start. En dat gaan ze dan ook doen. Zondag 6 maart wordt gestart met de Belgische Bai Kamara Jr. met een mix van soul-, blues-, funk-, R&B- en jazzinvloeden en met liedjes over het leven door Elysian (NL).

Bai Kamara Jr. is een geëngageerde singer-songwriter die zijn Afrikaanse afkomst in zijn muziek onthult. Bai is woonachtig in Brussel. Hij deelde het podium met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré, was de openingsact van Vanessa Paradis’ Love Songs International Tour in 2014 en 2019. Zong in een duo met Dani Klein van Vaya Con Dios en verzorgde tevens haar voorprogramma.

Kamara’s betrokkenheid bij NGO’s heeft geleid tot een samenwerking met de wereldster Youssou N’Dour. Twee van Bai’s liedjes zijn opgenomen door de Spaanse regisseur Paco Torres voor de film El Vuelo Del Tren (The Magic of Hope). Bai is een briljant componist die zijn zeer divers muzikaal talent laat horen op zijn vijf albums (Living Room, Urban Gipsy, Disposable Society, This Is Home en Mystical Survivors). Zijn nieuwe cd Salone verscheen op in januari 2020. Dit zeer persoonlijke en bluesy werk markeert een nieuwe fase in de carrière van Kamara Jr. Een warme, funky stem, maar net zo nuchter en intiem. 

Elysian (NL) was in september 2016 ook al eens te gast op het Lazy-podium. Elysian maakt muziek met passie en gevoel. Met liedjes over het leven, over hobbels op de weg, over liefde en vriendschap, en alle frustraties, angsten en (on)gelukkigheden die je op de koop toe krijgt. Laat je verrassen door muziek met een volle sound. Diversiteit staat centraal.

Zondag 6 maart om 15.30 uur, in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie. Entree 10,00 euro (exclusief servicekosten online bestelling). Tickets kunnen vooraf online worden besteld en betaald, via https://lazy-sonnie-afternoon.webnode.nl ‘agenda’, of bij de deur van La Sonnerie bij aanvang van het optreden.