Jeannette en Marcel Verhoeven
Jeannette en Marcel Verhoeven Foto: Wil Feijen

Plus Jeannette en Marcel Verhoeven al 10 jaar thuis in Son en Breugel

Algemeen Jubileum zakelijk

Son en Breugel - Lokaal betrokken, dat zou ook de kop boven dit verhaal kunnen zijn; een verhaal dat gaat over Jeannette en Marcel Verhoeven of eigenlijk over hun PLUS-supermarkt in Son en Breugel, een supermarkt waarvan ze 10 jaar geleden eigenaar werden. Daarbij gooiden zij toen niet het roer om in hun leven, maar gaven zij er een logisch vervolg aan.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Marcel en Jeannette ontmoetten elkaar op jonge leeftijd toen ze allebei werkten bij Super de Boer in Eindhoven. Het is niet duidelijk of de vonk bij gang twee of bij de kassa oversloeg, maar het bleek het begin van een relatie, zowel privé als zakelijk.

Buurtsuper
Marcel Brouns, ooit eigenaar van de huidige Plus van Marcel en Jeannette Verhoeven, zag toekomst in een supermarkt aan de Amerikalaan en bouwde in 1997 op de huidige locatie zijn PLUS-supermarkt. Die verving de veel kleinere winkel in het houten gebouw dat toen nog dienstdeed als buurtsuper. Het was ook toen dat Marcel Verhoeven in dienst trad bij Marcel Brouns; ze kenden elkaar al en de samenwerking groeide uit tot een vriendschap.

Eigen supermarkt runnen
Marcel Brouns zag in de jonge, enthousiaste Marcel Verhoeven een potentiële supermarkteigenaar. Na enkele jaren verkocht Marcel Brouns zijn supermarkt, die niet veel later weer werd gekocht door Mathieu Rijsemus. In de tussentijd was Marcel Verhoeven door opleidingen, trainingen en ervaring klaar om een eigen PLUS-supermarkt te gaan runnen. “Er kwamen verschillende opties voorbij, maar niet dat wat ik zocht, totdat ik hoorde dat Mathieu Rijsemus zijn PLUS in De Gentiaan wilde verkopen, en dat was de plek die bij mij paste”, aldus Marcel.

Uitgebreid assortiment
Eind januari 2012 openden Marcel en Jeannette de deuren van hun PLUS-supermarkt in De Gentiaan. Een kleine 10 maanden later werd de winkel verbouwd naar een geheel nieuwe formule. En zo werd de winkel niet alleen duurzaam, maar kwam er ook meer ruimte in de winkel voor een nog breder assortiment dat de afgelopen jaren steeds weer werd uitgebreid met veel aandacht voor kwaliteit. Dit komt terug in het feit dat er een slagerij is en veel broden vers afgebakken worden in de winkel. Maar ook is er een breed assortiment wijnen op de PLUS-wijnafdeling welke al 11 jaar achter elkaar uitgeroepen is tot beste wijnsupermarkt van Nederland.

Trots
Online boodschappen doen is al 9 jaar heel normaal bij Plus Jeannette en Marcel Verhoeven. “Wij verzamelen en bezorgen de bestelde boodschappen zelf in onze eigen gekoelde bezorgbus, met lokale herkenbare afbeeldingen erop” zegt Marcel met trots, want trots zijn Jeannette en Marcel op hun winkel, personeel en klanten.

Lokale acties
Maar waar blijft dan dat lokaal en betrokken, zult u zich afvragen; dat zit in alles wat Marcel en Jeannette doen. Zo zijn er lokale producten te koop in de winkel en worden lokale initiatieven gul gesponsord door dit ondernemersechtpaar. Maar ook waren er de spaaracties waarbij plaatjes gespaard konden worden van spelers van de plaatselijke voetbal- of hockeyclub, en een prachtig boek vol luchtfoto’s van diverse wijken van Son en Breugel. En zeer recentelijk kunt u sparen voor historische plaatjes van Son en Breugel; niet alleen een mooi spaaralbum, maar ook zeer leerzaam wat betreft de geschiedenis van Son en Breugel.

Toekomstige plannen
De PLUS van Jeannette en Marcel is de afgelopen tijd van 36 naar 80 medewerkers gegroeid. “Eigenlijk zijn het geen medewerkers maar zijn het onze samenwerkers, want samen maken wij de winkel”, zo onderstreept Marcel het feit dat hij zijn personeel zo belangrijk vindt. Volgens Marcel zit hij met het huidige pand aan de maximale capaciteit. Uitbreiding of nieuwbouw lijkt dan ook logisch. Volgens Marcel Verhoeven zijn daar wel ideeën over, maar het is zeker nog niet concreet: “Maar het zou wel wenselijk zijn, gezien de plannen die wij nog graag willen uitrollen in onze supermarkt.”

Nieuwe actie voor goed doel
Na alle acties die er al zijn geweest, starten Marcel en Jeannette Verhoeven deze week met een zeer bijzondere actie in hun winkel. Hierbij kunnen de klanten met hun kassabon voorzien van naam en adres meedoen met een actie waarbij zij 500 euro kunnen schenken aan een lokaal goed doel. Vier weken lang wordt er elke week een winnaar bekendgemaakt via de Facebookpagina van Plus Marcel en Jeannette Verhoeven.