V.l.n.r.: Frank Junier, Harrie Meulendijks, Jan Donkers, Jan van Lieshout,Peter van Deursen en Marcel Vercoelen
V.l.n.r.: Frank Junier, Harrie Meulendijks, Jan Donkers, Jan van Lieshout,Peter van Deursen en Marcel Vercoelen Foto: Wil Feijen

Driebandenkampioenschap weer groot succes

Algemeen sport

Na twee jaar wachten werd dit jaar het geduld van de biljartliefhebbers beloond. Net op tijd werden de coronamaatregelen versoepeld en/of opgeheven, zodat het jaarlijkse Driebandenkampioenschap van Son en Breugel op het laatse nippertje weer georganiseerd kon worden. Gelukkig waren ook de sponsors weer bereid om de organisatie financieel te ondersteunen, waarvoor hartelijke dank. Zonder deze sponsors zou de organisatie het toernooi niet in deze vorm kunnen organiseren.

Voor de 36e versie van dit toernooi hadden zich in no time 76 deelnemers aangemeld, die in de voorrondes verdeeld werden over 19 poules. Na de 2 poulefase geldt een afvalsysteem. Vóór de prijsuitreiking hield voorzitter Rob Verschuren weer zijn gebruikelijke praatje, waarin hij een moment van stilte vroeg voor de oud-deelnemers, die de afgelopen twee jaar van hun zijn heengegaan. 

Ook dit jaar voerde tijdens de wedstrijden gezelligheid de boventoon,zowel in de A-poule als in de B-poule. Toch was Rob aangenaam verrast, dat bij een rustige sport als biljarten toch soms emotie loskomt. Sport en emotie zijn volgens hem met elkaar verbonden. Dat geeft aan dat er fanatiek gestreden wordt om de fel begeerde titel binnen te halen.

Uiteindelijk bleven er in elke poule 4 finalisten over. In de A-poule was Frank Junier te sterk voor Harrie Meulendijks. Frank won de titel voor de vijfde keer. Op de derde plek eindigde Jan Donkers. In de B-poule won Jan van Lieshout afgetekend van Peter van Deursen. Marcel Vercoelen werd derde. Na de prijsuitreiking werden alle bezoekers getrakteerd op heerlijke worstenbroodjes van onze ‘bezorgbakker’ John van de Boogaart. Tot slot was er een Happy Hour, dat werd aangeboden door TRENDYCARS en café-restaurant De Zwaan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding