Edwin (l) en Benjo (r)
Edwin (l) en Benjo (r) Foto: Wil Feijen

‘De Helden van Son en Breugel’ bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het enthousiasme spat ervan af wanneer de organisatie van Lazy Sonnie Afternoon vertelt over hun nieuwste evenement, ‘De Helden van Son en Breugel’, dat op 9 april op de agenda staat.

Redacteur: Eva Wiselius
Fotograaf: Will Feijen

Voorzitter Edwin Verlangen: “We kwamen op het idee na het bijwonen van de voorstelling ‘De Helden van het Zuiden’, met onder anderen Bjorn van der Doelen en Frank Lammers. Muziek en levensverhalen wisselden elkaar af. Als Caponata, alias ‘de huisband van La Sonnerie’, zijn wij de muzikale gastheer van de avond.” Benjo Plandsoen vult aan: “Wij openen de avond, waarna we de gasten een voor een op het podium ontvangen. We gaan met ze in gesprek over wat hen drijft in het leven, en niet alleen muzikaal! Iedere gast brengt drie nummers mee: twee uit eigen repertoire en één lied dat buiten hun comfortzone ligt.”

Doorleefd muzikant
De organisatie is trots op de ‘Helden’ die zij voor deze eerste editie mogen ontvangen. De eerste gast is een man die vooral bekend staat om zijn fraaie schilderkunst, maar daarnaast ook een doorleefd muzikant is: Cornelis Le Mair. Ook al woont hij officieel niet in Son en Breugel, op het moment dat hij zijn woning betrok was het nog Son en Breugels grondgebied. “Dus we kijken niet op een paar honderd meter”, lachen Edwin en Benjo.

Man achter de zanger
Vervolgens sluit Aris Weel aan. “Dat is toch wel dé zanger van Son en Breugel om wie je niet heen kunt”, vervolgt Edwin, “iedereen heeft hem wel eens zien optreden, maar wie is de man achter deze zanger nu eigenlijk? Deze avond biedt een unieke inkijk in zijn leven.” Benjo vertelt over de derde gast: “De enige vrouwelijke gast van de avond en tevens de jongste, want ze is nog maar 24 jaar, is Julia Evers. Met haar prachtige stem is ze hard op weg haar carrière naar professioneel niveau te brengen. Met zangeres Kovacs toert ze al door heel Europa. De repetities beloven veel moois!”

Sfeervol theater
Voor deze avond wordt de Kapelzaal van hotel-restaurant La Sonnerie ingericht als sfeervol theater, waarin het publiek wordt uitgedaagd om aandachtig te luisteren naar wat er aan verhalen en muziek ten gehore wordt gebracht. Benjo: “Je wilt deze avond niet missen, want onze gasten zijn de moeite waard om gehoord te worden.”

De huisband van La Sonnerie
De zaal is om 19.30 uur open en de avond begint om 20.00 uur, en bestaat uit twee delen met een ruime pauze. Na afloop speelt de band nog door tijdens de afterparty, en dit alles voor slechts vijf euro, wat wil je nog meer?

Kaarten zijn online te bestellen via de QR-code en bij de kassa van La Sonnerie verkrijgbaar. Kaarten zijn (mits niet uitverkocht) ook aan de deur verkrijgbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart