Leden van de jeugd gemeenteraad aan  het werk Staand van links naar rechts: Puck, Juka, Fabiënne en zittend Femke. Afwezig Arun
Leden van de jeugd gemeenteraad aan het werk Staand van links naar rechts: Puck, Juka, Fabiënne en zittend Femke. Afwezig Arun Foto: Jeugdgemeenteraad Son en Breugel

Oppimpen afvalbakken bijna voltooid

Algemeen

Son en Breugel - De leden van het milieugroepje van de jeugdgemeenteraad hebben een keus gemaakt uit de vele ingezonden tekeningen. Deze tekeningen zijn gemaakt door leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van alle scholen in ons dorp. Moeilijk was het wel om te kiezen, want eigenlijk waren alle tekeningen supermooi, en toch mocht er maar één per school uitgekozen worden. Van de uitgekozen tekeningen zijn inmiddels stickers gemaakt die op de afvalbakken geplakt worden.

Ingezonden

Omdat het milieugroepje de groene kleur niet opvallend genoeg vond, werd voorgesteld om de afvalbakken eerst te verven in felle kleuren, en daarbij heeft het werkgroepje meegeholpen (zie foto). De afspraak met de gemeente was dat ongeveer 12 afvalbakken daarvoor in aanmerking zouden komen, geplaatst bij scholen, speeltuinen en andere plaatsen waar kinderen samenkomen. Maar, grote verrassing, het worden ongeveer 35 afvalbakken die worden geschilderd en beplakt met de stickers, en allemaal verspreid door ons dorp. Later zal een wandel-/fietsroute worden uitgezet, zodat men al deze afvalbakken kan bewonderen. 

Alle suggesties die dit werkgroepje heeft aangedragen, zijn meegenomen door het college in de uitvoering van dit idee. Nu maar hopen dat het doel, zoveel mogelijk afval erin gooien in plaats van ernaast, ook bereikt gaat worden, want meewerken aan een schoon dorp, dat daardoor nog mooier gaat worden, daarvoor heeft dit groepje zich ingezet!