Oud-prinsen steunen ‘Met je Hart Son en Breugel’ met mooi bedrag
Oud-prinsen steunen ‘Met je Hart Son en Breugel’ met mooi bedrag Foto: Wil Feijen

Oud-prinsen steunen ‘Met je Hart Son en Breugel’

Algemeen

Son en Breugel - Voor de zesde keer werd op maandag 25 april het Prinsendiner gehouden. Tijdens dit diner in hotel-restaurant La Sonnerie zaten 22 oud-prinsen van carnavalsvereniging De Krutjesrapers aan een langgerekte feestdis. Het aantal oud-prinsen is natuurlijk veel hoger, maar ze waren niet allemaal aanwezig op deze feestelijke, maar vooral gezellige avond.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Actie
In 2016 zijn de oud-prinsen in de aanloop naar de ‘SamenLoop voor Hoop’ een inzamelingsactie gestart. Door het inzamelen van kapotte telefoons en gebruikte cartridges wisten zij toen een mooi bedrag voor deze zeer sympathieke actie op te halen.
Nu, zes jaar na de start van de inzamelingsactie, worden er geen telefoons en cartridges meer ingezameld. Maar doordat het Prinsendiner door de coronamaatregelen twee jaar lang niet heeft kunnen plaatsvinden en er dus ook geen cheque kon worden uitgereikt, was er nog geld over van de eerdere inzamelingsactie.

Nu kon dus de opbrengst van de inmiddels gestopte inzamelingsactie toch worden geschonken aan een persoon of groep die zich maatschappelijk inzet voor Son en Breugel. Op deze wijze willen de oud-prinsen wat terugdoen voor de mooie tijd die zij als Prins Carnaval hebben gehad.

Met je hart Son en Breugel
Oud-prins Leon Spierings overhandigde op maandag 25 april namens alle oud-prinsen een cheque van € 500,00 aan Met je Hart Son en Breugel; deze sympathieke stichting laat zelfstandig wonende ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten van mooie momenten. Dat doen vrijwilligers door structurele, waardevolle ontmoetingen in de lokale horeca te organiseren. De ouderen worden die dag thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

“Met deze cheque kunnen we weer veel ouderen een mooie ontmoeting aanbieden, en we zijn de oud-prinsen dan ook heel dankbaar voor deze gift”, zegt Dianne van Hak, coördinator van de stichting, enthousiast.

De oud-prinsen zijn nog aan het zoeken naar nieuwe manieren om geld in te zamelen, maar het gaat volgend jaar zeker weer een mooi bedrag worden, dat ook dan weer aan een goed initiatief geschonken zal worden, volgens oud-prins Leon Spierings

Informatie
Wil jij meer informatie over stichting Met je Hart Son en Breugel, neem dan contact op via dianne.vanhak@metjehart.nl of bel 06-52772329. Op www.metjehart.nl kun je zien wat de stichting doet en welke gemeentes er nog meer meedoen.

Oud-prinsen steunen ‘Met je Hart Son en Breugel’ met mooi bedrag
Oud-prinsen steunen ‘Met je Hart Son en Breugel’ met mooi bedrag