Marianne van den Hurk, en zoon Koen van den Hurk, van Parallel Wijnen
Marianne van den Hurk, en zoon Koen van den Hurk, van Parallel Wijnen Foto: hylke greidanus photography

Feestelijke opening Parallel Wijnen

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Op zondag 15 mei wordt Parallel Wijnen ‘ontkurkt’. Parallel Wijnen is een initiatief van Marianne van den Hurk, geregistreerd vinoloog-sommelier, en zoon Koen van den Hurk, chefkok van Bij de C in Bloemendaal. Ze zien kans om hun passie voor wijnen met bijpassende, mooie gerechten te verenigen. Marianne en Koen: “Onze passie is hetzelfde: genieten van wijn en spijs. Uiteindelijk is Parallel Wijnen hiervan het resultaat. Zelf kunnen we enorm genieten van de momenten dat we een goed glas wijn hebben ontdekt, en deze ervaring willen we in de vorm van een maandelijkse proefbox graag met iedereen delen.”

Maandelijkse proefbox
Marianne bezoekt met regelmaat wijnhuizen in binnen- en buitenland en proeverijen om unieke wijnen voor Parallel Wijnen te proeven en te selecteren. Koen zorgt voor de passende, met zorg voorbereide recepten. Op deze manier kunnen Marianne en Koen u iedere maand een bijzonder moment bieden in de vorm van zowel een prachtige rode als een witte wijn, in combinatie met bijpassende receptuur. Bij de wijnen ontvangt u de juiste bewaar- en serveeradviezen. Als deelnemer van de maandelijkse proefbox krijgt u bovendien toegang tot exclusieve proeverijen, een jaarlijks wijn-spijsdiner en geniet u van 10% korting op alle wijnen in de winkel.

Parallel Wijnen biedt naast de maandelijkse proefbox een complete collectie bijzondere en verrassende wijnen uit Europa die per fles besteld kunnen worden. Hoewel deelnemen ook via de digitale snelweg en thuisbezorgen kan gebeuren, krijgt Parallel Wijnen ook een fysieke locatie.

De winkel
De zijvleugel van de Kapelzaal van La Sonnerie aan de Nieuwstraat 45 in Son en Breugel is omgebouwd tot een pittoreske wijnwinkel en proeflokaal. De winkel is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Naast het ter plekke aankopen van flessen wijn uit de mooie collectie kun je ook je maandelijkse pakket gezellig komen ophalen. Daarnaast organiseert Marianne iedere vrijdag een proefmiddag van 16.00 tot 19.00 uur, waar verschillende wijnen geproefd kunnen worden in een gezellige ambiance. Door het jaar heen zullen er diverse workshops plaatsvinden. Voor informatie zie vanaf 15 mei de website www.parallelwijnen.nl.

Feestelijke opening
Kom naar de openingsdag van Parallel Wijnen aan de Nieuwstraat 45 in Son en Breugel en *meld je aan voor de openingsproeverij om 14.00 uur: een wijnproeverij van 4 wijnen met bijpassende bites, gemaakt door Koen, voor een speciale prijs van 15 euro per persoon.
Om 15.30 uur is de officiële opening, waar iedereen zonder aanmelding vooraf van harte voor is uitgenodigd. Er is live-muziek en er worden heerlijke wijnen geschonken en hapjes geserveerd.
*Aanmelden voor de proeverij kan door een mail met je naam en aantal personen te sturen naar info@parallelwijnen.nl.