King of the World
King of the World Foto: ©Mark van Stokkum

Vijf topbands op vijfde editie Lazy Sonnie Afternoon Festival

Algemeen Evenement Muziek

Son en Breugel - Een van de hoogtepunten van het Lazy Sonnie Afternoon programma is ongetwijfeld het jaarlijkse Lazy Sonnie Afternoon Festival. Het tot ‘little Woodstock’ omgebouwde grasveld vóór La Sonnerie kon jaren op rij rekenen op een stijgende belangstelling. Met een tussenstop van 2 jaar vindt dit festival op zondag 3 juli voor de vijfde keer plaats.

Wat kunnen jullie verwachten? De organisatie heeft een vijftal topbands (full electric) kunnen contracteren uit binnen- en buitenland. Met als zinderende finale de, volgens velen, beste Nederlandse bluesrockband van dit moment.

De line-up 
14.00- 14.45 uur: Nachteind (NL)
Een band uit Brabant welke met ervaren muzikanten is samengesteld rondom de, met 10 studio-albums productieve, singer-songwriter Dennis Wels.

15.15 - 16.15 uur: Steven Troch Band (BE)
Een vierkoppige band die eigentijdse Rhythm & Blues met ruwe randen speelt. Met begenadigd mondharmonicaspeler en zanger Steven Troch.

16.45 - 17.45 uur: Negritos (ARG)
De mix van Argentijnse folklore roots met Spaanse flamenco invloeden is duidelijk terug te horen. De passie zit in het bloed van beide broers Pablo en Diego en de energie spat ervan af als ze op het podium staan.

18.15 - 19.15 uur: Tigre Blanco (NL)
Cajon, bas, (slide) gitaren en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur.

19.45 -21.00 uur: King of the World (NL)
Bouwde in korte tijd veel bekendheid op in het blues circuit tot ver over onze landgrenzen. De vier heren brachten zes albums uit, en recent kwam vanwege hun 10-jarig bestaan een jubileum cd ‘Royal Ten’ uit. Deze absolute topband met een puntgave live reputatie belooft energieke songs, geschreven met de kersverse gitarist Stef Delbaere.

De entreeprijs van het Lazy Sonnie Afternoon Festival, dat duurt van 13.30 tot 21.30 uur bedraagt 10 euro per persoon. Tickets kunnen online worden besteld via de website www.lazysonnieafternoon.nl, maar ook bij de ingang van het festivalterrein. Dit wil je toch niet missen? Wees er snel bij. 

logo lazy