The Wild Romance sloot LSA festival 2019 af (archieffoto)
The Wild Romance sloot LSA festival 2019 af (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Vijfde Lazy Sonnie Afternoon Festival belooft spektakel

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Zondag 3 juli is het weer zover: de vijfde editie van het Lazy Sonnie Afternoon Festival in de tuin van La Sonnerie. In 2019 werd het festival voor de laatste keer georganiseerd, en meer dan 800 toeschouwers zagen toen in een prachtige ambiance The Wild Romance, de band van Herman Brood, het festival daverend afsluiten. De lat voor de jubileumeditie van dit jaar ligt dus hoog.

Redacteur: Eva Wiselius

De organisatie is ervan overtuigd dat het publiek wederom enthousiast-verrast zal reageren op de line-up van dit jaar. Voorzitter Edwin Verlangen vertelt: “Never change a winning team. Opnieuw zal het terrein een metamorfose ondergaan, zodat er een soort Woodstock-omgeving ontstaat. We hebben een prachtige line-up van vijf topbands, waarvan twee uit het buitenland. In de traditie van Lazy Sonnie Afternoon spelen alle bands eigen werk, dus geen covers. Hiermee verschillen we duidelijk van het Towerfestival. Het is fantastisch voor Son en Breugel dat we twee prachtige festivals hebben, die elkaar juist aanvullen en niet overlappen.”

Nachteind
Edwin: “Wij zijn er trots op om de verschillende bands te mogen aankondigen.” Het festival opent met de band Nachteind, vormgegeven rondom de eigenzinnige singer-songwriter Dennis Wels. De band heeft net een nieuw album uitgebracht. De Nederlandstalige teksten raken je in de kern, soms poëtisch, dan weer rauw en bijtend. De band komt uit omgeving Boxtel en is zodoende de regionale inbreng.

Steven Troch Band
Daarna betreedt de Steven Troch Band het podium, de beste Chicago blues uit België. Steven Troch is een begenadigd mondharmonicaspeler en zanger. Zijn band heeft een vintage sound die de tijd even doet stilstaan en je meeneemt naar een bluesclub in Amerika.

Negritos
Vervolgens mogen alle heupen los op muziek van de Argentijnse broers Pablo en Diego Arias Lucioni. Met Barcelona als thuisbasis brengen ze met hun band Negritos een gepassioneerde mix van Argentijns-Spaanse furie. Zij zwepen het publiek op met een unieke blend van moderne en traditionele instrumenten, waarbij ritme een hoofdrol vervult.

Tigre Blanco
Hierna is het de beurt aan Tigre Blanco. Hun gypsy roadtrip-muziek doet je denken aan de films van Quentin Tarantino. De diepdonkerbruine stem van zanger Quintijn Lohman heeft wat weg van Tom Waits, uniek in de combinatie met de jazzy vocalen van zangeres Miss Kitty Kat. Slide gitaren, cajon en groovende bas, alle ingrediënten voor opzwepende ritmes met snijdende melodieën.

King of the World
Headliner van het festival is King of the World, volgens velen beschouwd als de beste Nederlandse bluesrockband van dit moment. Zij zijn veelvuldig op nationale radio te horen en op tv te bewonderen geweest de afgelopen jaren. Zanger/bassist Ruud Weber is al drie keer uitgeroepen tot beste bassist van Nederland bij de Blues Awards. De jonge Belgische gitarist Stef Delbaere is een absoluut fenomeen. Hij wordt door het toonaangevende blad Gitarist Magazine beschouwd als de beste bluesrockgitarist van de Benelux. Toetsenist Govert van der Kolm is een beest op zijn Hammondorgel, natuurlijk met de bekende ‘zuigende’ Lesliesound. Het is een absolute topband die 1,5 uur lang Son en Breugel op zijn grondvesten zal laten trillen.

Sfeervol aangekleed
De organisatie dankt het realiseren van deze voortreffelijke line-up onder andere aan het netwerk dat zij de afgelopen jaren hebben opgebouwd in ‘muziekland’. Artiesten die eerder bij Lazy Sonnie Afternoon hebben opgetreden, komen graag terug, en ook wordt de organisatie regelmatig getipt, waardoor ze opkomende bands kunnen boeken voordat ze onbetaalbaar worden. Dat belooft wat: een hele middag topmuziek op een prachtige en sfeervol aangeklede locatie.

Kaartverkoop
Het Lazy Sonnie Afternoon Festival vindt plaats op zondag 3 juli van 14.00 tot 21.30 uur. Om verzekerd te zijn van toegang zijn tickets vanaf nu in de voorverkoop voor 10 euro te bestellen via www.lazysonnieafternoon.nl. Op de dag zelf zijn tickets ook ter plekke te koop, zolang de voorraad strekt.