De chauffeurs van Automaatje van SonenBreugelVerbindt
De chauffeurs van Automaatje van SonenBreugelVerbindt Foto: SonenBreugelVerbindt

Grote opkomst Chauffeursbijeenkomst AutoMaatje

Algemeen

Son en Breugel - Bij Chauffeursbijeenkomst AutoMaatje van SonenBreugelVerbind  waren woensdag 29 juni 48 chauffeurs aanwezig, die dit keer in het nieuwe Dommelhuis plaatsvond. 

AutoMaatje is de vrijwillige vervoersdienst voor minder mobiele mensen in Son en Breugel. Veelal ouderen maken van deze service gebruik om zo onder de mensen te blijven en op de plaats van bestemming te komen. Want als je niet meer mag autorijden en lopen ook moeilijk wordt, is het niet makkelijk om bijvoorbeeld bij het ziekenhuis te komen, en dan ben je heel blij dat een vrijwilliger van AutoMaatje je thuis ophaalt, je begeleidt in het ziekenhuis en je daarna weer naar huis brengt.

“Het is fijn om zo’n bijeenkomst te organiseren”, aldus hoofdcoördinator Evelyn Kreukniet, “dan kunnen we met elkaar alle neuzen weer dezelfde kant op zetten. Niet dat dat een probleem is hoor, want ik kan mij geen fijnere club vrijwilligers wensen als deze. Het zijn allemaal mensen met het hart op de goede plaats, anders doe je dit werk niet. Er blijft nooit een rit over, het wordt altijd wel door iemand opgepakt. Dat is toch geweldig!”, aldus een zeer tevreden Evelyn.

Meer chauffeurs nodig
Tijdens het presenteren van de jaarcijfers werd het weer eens duidelijk hoe hard AutoMaatje van SonenBreugelVerbindt nodig is. “Er zijn weken waarin er 68 ritten gereden worden door de vrijwilligers, en dan te bedenken dat we niet eens 68 chauffeurs hebben. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben we meer chauffeurs nodig. Ik hoop dat er mensen zijn die bij het lezen van dit artikel denken: vrijwillig chauffeur bij AutoMaatje, daar heb ik wel zin in”, aldus Evelyn.

Win-winsituatie
Zij vervolgt: “We hebben het voor de chauffeurs zo makkelijk mogelijk gemaakt. Misschien wel de beste zet is dat we een app hebben waar alle ritten instaan; je kiest dus zelf, en je wordt niet lastiggevallen met telefoontjes of je wil rijden. Ook zit je niet vast aan bepaalde dagen, elke week beslis jij wanneer je wilt rijden. Het is daarmee ook geschikt voor mensen die fulltime werken, omdat ritten elke dag van ‘s morgens tot ‘s avonds plaatsvinden en ook in het weekend. Het kost niet veel moeite om, als je zaterdags toch boodschappen gaat doen, even mevrouw van 91 met rollator op te halen en naar de kapper te brengen, en haar op de terugweg weer op te pikken. Mevrouw heel blij en jij als chauffeur ook, win-winsituatie dus”, aldus Evelyn.

Wil je meer weten over AutoMaatje? Bel naar 0499 209 609 of mail naar automaatje@sonenbreugelverbindt.nl.