Bianca Oosterlaar bij één van de mogelijke locaties voor het deelautoproject in De Gentiaan
Bianca Oosterlaar bij één van de mogelijke locaties voor het deelautoproject in De Gentiaan Foto: MooiSonenBreugel

Deelnemers gezocht voor deelauto - project in De Gentiaan

Algemeen

Son en Breugel - Autodelen is het delen van (in dit geval) een elektrische auto door buurtgenoten, in besloten kring: autodelers kennen elkaar of leren elkaar kennen. Een nieuw concept dat Bianca Oosterlaar graag zou willen introduceren in De Gentiaan.

Redacteur: Jürgen Feuerriegel

“Ik bracht mijn zoon tot voor kort elke donderdag naar zijn breakdance-les in Best. Dat was het enige moment in de week dat ik mijn auto echt nodig had, de rest van de tijd stond hij stil. Een alternatief, zodat ik mijn eigen auto de deur uit zou kunnen doen, was niet voorhanden en de locatie van elektrische deelauto’s van Amber naast het gemeentehuis werd opgeheven. Toen stuitte ik op het elektrische-autodeelconcept, dat al met succes is uitgerold in onder andere Oirschot en Eersel. Voor zoiets zou toch ook draagvlak kunnen zijn in De Gentiaan, was mijn eerste gedachte”, aldus Bianca.

Perfecte oplossing
Het delen van een auto is de perfecte oplossing als je alleen wilt betalen voor het gebruik van een auto (niet voor als hij stilstaat), het milieu wilt ontlasten en geen gedoe meer wilt hebben met onderhoud, reparaties, verzekering en belasting. Of als je op een laagdrempelige manier wilt starten met elektrisch rijden. Met name zeer geschikt voor geplande ritjes op gezette tijden naar familie of bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Het autodeelproject loopt via de organisatie onzeauto.com met een lidmaatschap systeem: je betaalt maandelijks een vast lidmaatschapsbedrag. De kilometerprijs is voor alle abonnementen hetzelfde, maar de uurtarieven zijn lager naarmate je een hoger maandbedrag betaalt. De kosten die je maakt per rit, worden vervolgens verrekend met je maandbedrag. Daarnaast is het maandelijks opzegbaar, en je zit niet aan een leasecontract vast.

De gedachte achter het concept is dat je het samen doet met buurtgenoten, met mensen die je kent, of die je leert kennen via het project. “Doordat je weet wie je medegebruikers zijn, ben je zuinig op de auto en laat je geen rommel achter”, aldus Bianca.

Gemeente
De gemeente heeft inmiddels aangegeven dat zij dit project graag willen ondersteunen, in eerste instantie is gesproken over 1 laadpaal met 1 gereserveerde parkeerplaats voor de deelauto. De exacte locatie in de wijk wordt nog nader bepaald. “Ik ben blij dat de gemeente positief op dit burgerinitiatief heeft gereageerd, en kijk uit naar de vervolgstappen voor dit project”.

Om het project van de grond te kunnen krijgen, zijn er 10 tot 12 enthousiaste buurtgenoten nodig. “Via diverse buurtapps heb ik al een eerste bericht gestuurd over dit autodeelproject. Daar hebben twee buurtgenoten enthousiast op gereageerd. Ik hoop dat er snel meer mensen volgen!”, voegt Bianca toe.

Mocht je geïnteresseerd zijn en meer informatie wensen? Neem dan gerust contact op met Bianca via biancaoosterlaar@me.com. Via onzeauto.com kun je eenvoudig de kosten berekenen en ook verder bekijken hoe het werkt.