Harlekijn
Harlekijn Foto: Wil Feijen

Leerlingen De Harlekijn organiseren opruimwedstrijd

Algemeen

Son en Breugel - Drie leerlingen uit groep 8 van basisschool De Harlekijn, Kiki, Nina en Feline, organiseren dit schooljaar vier keer een opruimwedstrijd in Son en Breugel. Het doel is om samen zoveel mogelijk zwerfafval van de straten, stoepen en uit plantsoenen op te ruimen. 

De eerste opruimactie staat gepland voor vrijdag 4 november. Om 15.00 uur samenkomst op het Raadhuisplein en de wedstrijd start om 15.15 uur. 

Wat is het idee? 
Alle kinderen uit Son en Breugel zijn van harte welkom om deel te nemen. Zijn de kinderen nog klein, dan worden ze vanwege de veiligheid met een begeleider verwacht. Daar worden opruimmaterialen zoals vuilniszakken en prikkers uitgeleend. De kinderen hebben een uur de tijd om zo veel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Na afloop is er wat te drinken en wat lekkers voor iedereen. Degene die het meeste zwerfafval heeft verzameld, wint een prijsje. Natuurlijk is dat leuk, maar het gaat er vooral om het dorp met elkaar zo schoon mogelijk te krijgen.

De volgende opruimwedstrijden zijn op vrijdag 6 januari, vrijdag 3 maart en vrijdag 12 mei. Noteer ze alvast in je agenda. 

Afbeelding