Op de foto een gedeelte van de organisatie vlnr. Wilco Broks, Eric Maas, Frans de Jong, Pieter vd Oever, Hans Teulings, Hans Creemers. Niet op de foto, Ted Swinkels, Erik Knottnerus, Dirk Teulings, Marc Gruithuijzen en Pieter Foolen
Op de foto een gedeelte van de organisatie vlnr. Wilco Broks, Eric Maas, Frans de Jong, Pieter vd Oever, Hans Teulings, Hans Creemers. Niet op de foto, Ted Swinkels, Erik Knottnerus, Dirk Teulings, Marc Gruithuijzen en Pieter Foolen Foto: Wil Feijen

Eindelijk weer een Ons Dorp Live!

Algemeen

Son en Breugel - Zaterdagavond 10 december is de achtste editie van Ons Dorp Live!. Vanaf 2006 is er eens in de twee jaar in Son en Breugel een Ons Dorp Live! gehouden, een muzikaal evenement waarbij lokale bands op diverse podia in het centrum van Son en Breugel optreden. Er komen dan een kleine tweeduizend bezoekers naar dit evenement. Lopend van podium naar podium kunnen zij gratis genieten van verschillende genres in een ongelooflijk goede sfeer. Alleen in 2020 ging het niet door vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Deze editie gaat dus de boeken in als de na-corona-editie.

Redactie: Adrie Neervoort

Het centrum van Son en Breugel is dus weer even een festivalterrein. Op vijf podia in ons dorp treden 16 bands gratis voor u op. De locaties zijn mooi verdeeld over het centrum en allemaal op loopafstand. Zo treden er bands op in jongerencentrum Oase, café ‘t Hart van Son, Grand Café Het Raadhuys, café-restaurant De Zwaan, en het Dommelhuis.

Ons Dorp Live! kent dus een lange traditie die eigenlijk in 2004 begon, toen enkele leden van het huidige bestuur van mening waren dat er veel goede muziek uit menig schuurtje of huiskamer kwam in ons dorp. Het was de tijd dat de podia in cafés en zalen alleen gevuld werden door de bekende en grotere bands; kleine bands moesten het vaak doen met een optreden voor wat vrienden of familie.

Daar bracht Ons Dorp Live! in 2006 verandering in, want enkele enthousiaste inwoners van Son en Breugel, van wie er ook enkelen speelden in de plaatselijke band Giggut!?, organiseerden toen de eerste editie van Ons Dorp Live!. Het is een avond waarbij bands die een link hebben met Son en Breugel kunnen optreden op verschillende podia in het centrum van Son en Breugel. Zo kregen de bands uit de schuurtjes en huiskamers het podium dat ze verdienden. En het werd een succes. Er volgden zelfs een live-cd met liedjes over Son en Breugel en een documentaire over dit unieke evenement. En dit jaar zijn er 7 nieuwe bands van de in totaal 16 bands die deze zaterdagavond zullen optreden.

De organisatie is blij met deze nieuwe bands. “Ze zijn nieuw bij Ons Dorp Live!, en van een hoog niveau”, vertelt Wilco Broks, een van de organisators. Hoewel Broks blij is met de nieuwe bands, zou hij graag wat meer jongere bands zien bij Ons Dorp Live!. “Ze zijn er vast wel, maar weten ons misschien nog niet te vinden, of wij hen niet”, zo verklaart hij het gemis.

Er is ook dit jaar weer een handige app, die te downloaden is via de App Store of Play Store. Met deze app zie je precies wie wanneer en waar optreedt. Hierin kun je alles nog eens goed nalezen en tevens uw eigen programma samenstellen. Op de middenpagina van deze krant vind je dit overzicht ook.

Ons Dorp Live! start om 19.30 uur in het Dommelhuis met Harvest Moon, maar kom vooral wat eerder, want niet alleen zal burgemeester Hans Gaillard de avond openen, voor de eerste gasten is er ook een gratis drankje om de avond goed te starten.

Eindelijk weer een Ons Dorp Live!