blauwborst
blauwborst Foto: G. de Laat

IVN-vogelwandeling bij Bokt

Algemeen

Son en Breugel - De vogelwerkgroep van IVN Son en Breugel organiseert op zondagochtend 2 april een vogelwandeling rond Bokt. Belangstellenden zijn ook welkom. Aanmelden is niet nodig, maar kom wel op tijd: de wandeling begint stipt om 8.00 uur vanaf volkstuinencomplex Bokt.

Bokt is een mooi natuurgebiedje tussen Eindhoven en Son en Breugel met o.a. moerasbosjes, weilanden omzoomd door populieren, hagen en knotwilgen. Dit maakt het gebied aantrekkelijk voor planten, vogels, en andere dieren. Zorg wel voor stevige schoenen die nat mogen worden, want het is een nat gebied.

Nu de lente net is begonnen, is er goede kans om de weer gearriveerde trekvogels te horen en te zien, zoals rietgorsen, grasmussen, kleine karekieten, zwartkoppen, en met wat geluk ook de blauwborst; allemaal vogels die vanuit Afrika de lange tocht naar hier hebben gemaakt om juist hier te gaan broeden, waar het in de zomer langer licht is.

Wil je meewandelen met de vogelwerkgroep? Dat kan. Je bent van harte welkom! Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

Starttijd: zondag 2 april, 8.00 uur
Startpunt: volkstuinencomplex Bokt, Bokt 7a, Eindhoven
Meer info/aanmelden: wandelen@ivn-senb.nl.