Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Ruim 113 carnavalsborden opgehangen door 11 vrijwilligers

Carnaval carnaval Carnaval

Son en Breugel/Krutjesgat - Met het carnavaleske getal van 11 vrijwilligers, door het afhaken van de 12e vrijwilliger, werden zaterdag 4 februari 113 borden met ludieke carnavalsteksten in het dialect opgehangen in heel Son en Breugel. De teksten op de borden verwijzen naar wat een ondernemer doet, met natuurlijk een ludieke ondertoon.

Redactie: Adrie Neervoort

Al jarenlang is het in Son en Breugel een traditie om deze borden daags na de eerste zittingsavond van carnavalsvereniging De Krutjesrapers aan de gevels te hangen. Deze borden worden door de ondernemers betaald, waarmee ze de activiteiten van jongerencentrum Oase steunen.

Vorig jaar besloot het bestuur ondanks het niet doorgaan van het traditionele carnaval in Son en Breugel de borden toch op te hangen, zonder dat daarvoor hoefde te worden betaald, dit als steun naar alle ondernemers.

Maar dit jaar kan er gelukkig weer een traditioneel carnaval gevierd worden en dat begon vrijdag 3 februari met de eerste zittingsavond van De Krutjesrapers in de feesttent op het kerkplein.

Met een goede voorbereiding en jarenlange ervaring was het ophangen van de borden gesneden koek voor de vrijwilligers. Tot enkele dagen na carnaval sieren de borden de gevels.