Afbeelding

Sons Kamerkoor in Eucharistieviering op 25 maart

Cultuur

Op zaterdag 25 maart zingt het Sons Kamerkoor tijdens de Eucharistieviering in de Sint-Genovevakerk in Breugel.

Het koor zingt de missa in G van Giovanni Battista Casali, een prachtige vierstemmige mis. Tijdens de viering zingt het koor ook liederen van Bruckner, Duruflé, De Klerk en Purcell.

Vanwege de uitstekende akoestiek van de Sint-Genovevakerk zingt het Sons Kamerkoor hier graag. Omdat het regelmatig gebruik van de kerk mag maken voor een concert, biedt het koor de parochie deze mis aan.

Het Sons Kamerkoor bestaat sinds 1972 en staat onder leiding van Marie-Astrid Zeinstra. Het koor zingt oude en moderne koormuziek, vanaf de middeleeuwen tot in de moderne tijd. Het betreft geestelijke en wereldlijke, ernstige en vrolijke muziek, voornamelijk a capella. Het koor stelt jaarlijks meerdere thematische concertprogramma's samen. Het staat aan het begin van een jubileumjaar, waarin al meerdere optredens gepland staan.

Aanvang van de Eucharistieviering: 18.30 uur
Het Sons Kamerkoor heeft plaats voor een enthousiaste tenor. Hebt u belangstelling? Kijk dan eens op www.sonskamerkoor.nl en neem contact op met Dini Lange, secretaris van het koor, 0499-474202. De wekelijkse repetitie is op maandagavond in Den Bauw in Breugel.