Afbeelding

Afwisselend en uitdagend werk bij Archipel Thuis

Human Interest

Archipel Thuis
Per 1 januari 2015 is de nieuwe zelfstandige thuiszorgorganisatie 'Archipel Thuis' van start gegaan. Archipel Thuis biedt thuiszorg aan in kleinschalige, zelfstandig werkende wijkteams in Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel en Best. Archipel Thuis biedt alle vormen van thuiszorg, variërend van persoonlijke verzorging en begeleiding tot thuisbehandeling, met als uitgangspunt: het leveren van een zinvolle bijdrage aan de kwaliteit van leven. Samen met moederorganisatie Archipel biedt de thuiszorgorganisatie naast reguliere thuiszorg ook gespecialiseerde zorg en behandeling.

Door: Arjen Strik

Betrokken en enthousiaste medewerkers
We praten met vier betrokken medewerkers: Lieke, Annelies, Eline en Helma, allemaal werkzaam als verpleegkunige of verzorgende in een van de twee wijkteams in Son en Breugel.
"De zorg staat de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Wij willen graag kenbaar maken dat het werken in de thuiszorg hartstikke leuk is en we een mooi en dankbaar beroep hebben."

Thuiszorg wordt steeds belangrijker
"Door de vergrijzing en het beleid dat ouderen steeds langer thuis moeten wonen, wordt een steeds groter beroep gedaan op onze professionele ondersteuning. Het aantal cliënten dat wij verzorgen stijgt, maar ook hun zorgvraag wordt steeds intensiever en complexer, waardoor ons werk ook steeds leuker en verantwoordelijker wordt." Ze vervolgen. "We zijn allemaal zeer gepassioneerd over ons vak. Het werk in de thuiszorg vinden we veel leuker, afwisselender en veelzijdiger dan bijvoorbeeld het werk in een verpleeghuis. Erg boeiend en gevarieerd, van het aantrekken van steunkousen, toedienen van medicatie en wondbehandeling tot terminale zorg. We hebben twee kleine gezellige teams, met korte lijnen en veel regelcapaciteit. We hoeven niet elk wissewasje voor te leggen aan een leidinggevende. Ook is de collegialiteit en onderlinge betrokkenheid groot. Het is zeer dankbaar werk, met veel complimenten en waardering van de cliënten en hun ondersteuners. We werken op basis van 'cliënt in regie', wat zeggen wil, dat de cliënt aan zet blijft en bepaalt wat onze inzet is. We werken zoveel mogelijk in bekende en herkenbare contactrelaties. "

Enthousiaste collega's gezocht
"We kunnen best nog wat enthousiaste collega's gebruiken. Vandaar dat we mensen willen interesseren voor dit mooie beroep in een fijne organisatie. We hebben mogelijkheden voor Wijkverpleegkundigen, Verpleegkundigen, Verzorgende IG en Helpende Plus (de laatst genoemden als ze hun niveau middels scholing willen opkrikken). We werken met vaste arbeidscontracten, dat geeft zekerheid. Maar ook voor schoolverlaters ligt er als BBL-er een unieke kans om een prachtig vak te leren. Archipel Thuis biedt veel kansen voor persoonlijke groei, ontplooiing en scholing. Ook zijn verschillende werkarrangementen mogelijk in afstemming op de persoonlijke omstandigheden, ideaal voor herintreders. Belangstellenden kunnen altijd eerst eens een kijkje komen nemen of een dagdeel meelopen."

Een baan om trots op te zijn
Hebt u interesse gekregen, wenst u meer informatie of wilt u eens meelopen? Neem dan contact op met Archipel Thuis:
Team Breugel/Centrum/Gentiaan, 06-13661873 of
Team Zand/Vloed, 06-30577864