Afbeelding
Foto: wil feijen

Scholieren Son en Breugel maken het dorp weer wat groener

Human Interest

Son en Breugel - Woensdag 22 maart was het boomfeestdag in Son en Breugel. Vandaag ook viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Dat zijn er dus heel veel in 60 jaar tijd een kleine 10 miljoen zelfs. 

Boomfeestdag 2017 heeft een afwijkende datum van de reguliere derde woensdag in maart. Dit heeft te maken met de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart en de voorjaars-/ carnavalsvakantie in het weekend voor woensdag 8 maart. Het thema 'Bomen Verbinden' is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Daarnaast verwijst het thema naar de partnersteden waarmee vele gemeenten verbonden zijn. 

 In Son en Breugel deden weer veel scholen mee met de Boomfeestdag. Woensdagochtend om 11.00 uur waren 20 leerlingen van De Harlekijn en 40 leerlingen van de Stoklandschool alle uit groep 8 bezig om 5 celeiken en maar liefst 1525 beukenhaagjes te planten. Onze fotograaf Wil Feijen maakte daar de volgende foto reportage. 
Morgen 23 maart zullen om 09.30 uur de leerlingen van De Krommenhoek hetzelfde gaan doen in de wijk het Soniuspark  en de Ruimte om 11.00 uur  op de  Libellelaan/Rooiseweg,. En de leerlingen van de Emiliusschool en de Regenboog school  sluiten de dag af door het planten van o.a. een beukenhaag  op de Bontstraat ter hoogte van nummer 29 om 14.00 uur.  Daardoor is er weer wat groen bij in ons dorp.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding