Afbeelding

Voorbereidingen IJsfeest nu al in volle gang.

Human Interest

Hoewel de meesten niet kunnen wachten op het voorjaar en de zomer is het nieuwe bestuur van het IJsfeest al bezig met de voorbereidingen voor het feest dat in december 2017 en begin 2018 in het centrum van ons dorp zal plaatsvinden.

Door: Willem Wennekes

Het IJsfeest heeft grotendeels een nieuw bestuur gekregen. Paul en Syreeta van der Vleuten, de grondleggers van het IJsfeest Son en Breugel, hebben hun bestuursfunctie neergelegd. Naast Syreeta en Paul zal Rob van Kempen ook niet meer als bestuurslid actief zijn. Zonder hun jarenlange inzet was het IJsfeest niet geweest wat het nu is.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Camille Appels (Voorzitter), Willem Wennekes (Marketing&Communicatie), Kees Breel (Vrijwilligers) en Ashwin Balk (Penningmeester). Laatstgenoemde heeft recent de portefeuille overgenomen van Henriette van Berkel, zij zal dit jaar ook als bestuurslid terugtreden.

Het bestuur heeft nu nog twee openstaande portefeuilles:
Horeca&Facilitair en Secretariaat.
Geïnteresseerden kunnen via de site van het IJsfeest of met een van de bestuursleden contact zoeken.

Een nieuw bestuur brengt ook nieuwe ambities met zich mee. Het IJsfeest nog meer 'van en voor de inwoners van Son en Breugel maken'. Zo wil het bestuur onder andere meer doelgroepen, verenigingen en horeca ondernemers bij het IJsfeest betrekken. Daarom heeft het bestuur onlangs de horeca ondernemers gevraagd of zij er voor open staan in gezamenlijkheid de horeca van het IJsfeest vorm te geven. Hierop zijn verschillende positieve reacties binnen gekomen. Voor de horeca ondernemers die hun interesse gemeld hebben is op 15 mei een informatieavond.

Naast de horeca staan de komende maanden nog diverse onderwerpen op de agenda die er toe moeten leiden dat de inwoners van Son en Breugel ook dit jaar kunnen genieten van een IJsfeest waar het dorp trots op mag zijn. Over de voortgang zult u later in deze krant geïnformeerd worden.