Logo mooisonenbreugel.nl
Arrold van den Hurk, Leon Spierings en Albert Broks serveren de pannenkoeken   | Fotonummer: 928f3b
Arrold van den Hurk, Leon Spierings en Albert Broks serveren de pannenkoeken (Foto: Wil Feijen)

Stroop en poedersuiker in 't Kleijn Geluck

  Human Interest

Son en Breugel - Woensdag 7 november werden de kinderen en jongeren van stichting MeeDoen Werkt S&B getrakteerd op pannenkoeken bij restaurant 't Kleijn Geluck. Het was een kavel, die tijdens de Goederen en Diensten veiling in april, gekocht werd door Leon Spierings en Hans Teulings van Spierbal on tour en nu door hen werd aangeboden aan deze jonge smulpapen.

Door: Adrie Neervoort

Pannenkoeken eten in stijl
Een beetje zenuwachtig kwamen de kids het restaurant 't Kleijn Geluck aan het Raadhuisplein binnen. Deze groep van 13 kinderen van stichting MeeDoen S&B was de eerste groep die uitgenodigd was voor het pannenkoeken eten in stijl. In totaal zouden er 34 kinderen en jongeren te gast zijn. Verdeeld over twee tafels namen ze plaats.

Uit de keuken kwam al de heerlijke zoete geur van gebakken pannenkoeken die eigenaar en chef-kok Rick Geven aan het bereiden was. In het restaurant stonden de obers al te popelen om deze lekkernij uit te serveren. Maar eerst hadden de culinaire gasten nog aandacht voor de sfeervolle en gezellige ambiance van een heus restaurant. Dit was daarom de gelegenheid om ze te vragen wat goede manieren zijn in een restaurant waar je ging eten. Verschillende dingen die je wel en niet zou mogen passeerden de revue. We werden niet teleurgesteld want deze jonge groep kende de zogenaamde gedragsregels van een restaurant al heel goed.

Een feestmaal voor dankbare lekkerbekken
De eerste pannenkoeken werden uitgeserveerd aan de gasten door Arrold van den Hurk en Alex Broks van de Goederen en Diensten veiling en Leon Spierings. Het feestmaal kon beginnen, maar eerst werden de gulle schenkers van deze smakelijke middag bedankt. Leon Spierings en Karin, die aanwezig was namens haar man Hans Teulings, kregen hiervoor mooie bloemen maar vooral een geweldig applaus. Er werd zo hard geklapt dat ook Rick Geven, die in de keuken achter het fornuis stond, het wel moest horen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>