Chocoladeletteractie Ladies Circle groot succes
Chocoladeletteractie Ladies Circle groot succes Foto: Ingezonden

Ladies’ Circle Son en Breugel haalt ruim11.000 euro op

Human Interest

Son en Breugel - Het is een traditie aan het worden: de dames van Ladies’ Circle (LC) 66 Son en Breugel hebben ook dit jaar weer chocoladeletters verkocht om geld in te zamelen voor een goed doel.

De hele loods van Offroad Adventures en Storm tent & trailers op Ekkersrijt, ofwel bij onze lady Evelien, stond op 18 november vol met chocoladeletters en cadeautjes; het was weer tijd om uit te sorteren en in te pakken. “Dat hoort bij de visie van onze serviceclub: samen enthousiast acties opzetten en met plezier de schouders eronder”, vertelt Johanne Bloemen, vicevoorzitter van LC Son en Breugel. Dit alles heeft te maken met de grootste actie van het jaar van LC Son en Breugel, namelijk de chocoladeletteractie voor het goede doel. En het goede doel was dit jaar opnieuw de Voedselbank.

Sinterklaas voor de Voedselbank
Ieder kind kijkt vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas. Helaas is het zo dat Sinterklaas bij een heleboel kinderen noodgedwongen hun huisje stilletjes voorbij moet rijden. De opbrengst van de verkoop van de chocoladeletters hebben we omgezet in cadeautjes, speciaal voor kinderen uit Son en Breugel van wie de ouders gebruikmaken van de Voedselbank. Zo kan Sinterklaas ook deze kinderen verblijden in deze tijd van het jaar. Vorig jaar ging het om zo’n 40 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Dit aantal liep de afgelopen maanden op naar 83 (!) kinderen.

Gigantisch succes
Dit jaar kozen opnieuw veel bedrijven en particulieren uit Son en Breugel en omgeving ervoor om chocoladeletters te bestellen bij LC Son en Breugel. Deze verkoop levert dit jaar maar liefst € 11.421,- op! Met dit mooie bedrag kunnen we naast het blij maken van 83 kinderen met cadeautjes, ook een hele mooie donatie doen aan Stichting Leergeld Son en Breugel en de kinderafdeling van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. “Dat het dit jaar zo’n gigantisch succes zou worden, hadden we op voorhand niet voorzien. Het is zo fijn dat we op deze manier zo veel mensen, en in het bijzonder kinderen, blij kunnen maken”, vertelt Johanne.

Johanne: “We willen alle mensen die letters hebben gekocht of een donatie hebben gedaan voor deze actie, enorm bedanken. Ook bedanken wij in het bijzonder Nicole Priems van Chocolaterie Nicole uit Son. Nicole heeft dit jaar, naast Martinez, de chocoladeletters geproduceerd.”

Kijk voor meer informatie over Ladies’ Circle Son en Breugel op https://lc66.ladiescircle.nl.