De Boslaan
De Boslaan Foto: Adrie Neervoort

Mogelijk verkeershinder bij wegwerkzaamheden in Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - Vanaf 13 augustus vinden er wegwerkzaamheden plaats in Son en Breugel, ondanks omleidingen moet rekening worden gehouden met wat overlast voor het auto, motor en fietsverkeer.

De Boslaan wordt deze zomer opnieuw geasfalteerd en voorzien van fietssuggestiestroken in een afwijkende kleur van de rijbaan, waardoor dit wegvak voor fietsers een stuk veiliger wordt. Ook worden extra parkeervakken gerealiseerd en de blauwe parkeerzone met enkele parkeerplaatsen uitgebreid. 

Het werk staat gepland meteen na de bouwvakvakantie, van 13 tot en met 31 augustus.

De werkzaamheden aan de Boslaan tussen Europalaan en Nieuwstraat worden uitgevoerd van 13 tot en met 31 augustus. 
De werkzaamheden aan de Boslaan tussen Esdoornstraat-Europalaan beginnen een week later en worden uitgevoerd van 20 tot en met 31 augustus.

De oost-westroute voor doorgaand verkeer (via de Veerstraat – Wilhelminalaan – Boslaan) is in de gehele periode gestremd. Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid via de Planetenlaan – Gentiaanlaan.

Wegwerkzaamheden Hoberglaan en de Kanaaldijk-Noord

De Hoberglaan wordt veel gebruikt door vrachtverkeer van en naar Rendac. Het wegdek van deze route wordt deze zomer verbeterd zodat de weg beter bestand is tegen zwaar vervoer. 
Vanaf 27 augustus staan de wegwerkzaamheden gepland aan de Hoberglaan en Kanaaldijk-Noord. De Hoberglaan is vanaf A50 en Son en Breugel dé toegangsweg van en naar bedrijf Rendac.
 
De werkzaamheden worden vanwege bereikbaarheid en parkeren bij Rendac in overleg met dit bedrijf in fasen uitgevoerd. Ze nemen in totaal circa 7 weken in beslag: van 27 augustus tot en met 13 oktober. 

De wegen Kanaaldijk-Noord en Hoberglaan hebben op dit moment een asfaltverharding. Deze asfaltverharding wordt verstevigd met een wapening, waarna deze wordt voorzien van een nieuwe asfaltconstructie bestaande uit een tussenlaag en een deklaag. 

Het (vracht)verkeer naar Rendac vanuit Son en Breugel wordt omgeleid. Ter plaatse staat aangegeven hoe Rendac bereikbaar is. 
 

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 22 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel