Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 294d22
Foto:

Gemeente treedt op om overlast visplas Ekkersweijer te beperken

  Politiek

Son en Breugel - De overlast rondom de visplas op Ekkersweijer is zeer ernstig. Volgens burgemeester Hans Gaillard hebben zich daar al verschillende vervelende voorvallen voorgedaan. "Er gebeuren daar dingen die God verboden heeft." Ook lijkt het gebied een mogelijke basis voor criminele activiteiten en wordt er veel illegaal afval gedumpt. De recreërende vissers klaagden daar al regelmatig over.

Ultieme poging overlast aan te pakken
Samen met eigenaar Van Pelt Beheer BV is besloten een ultieme poging te wagen om de overlast bij de visplas aan te pakken. Er is nu besloten hekken van twee meter hoog rondom de plas te plaatsen. Deze nieuwe hekken sluiten aan op al bestaande hekken en sluiten de plas in zijn geheel af. De visplas ligt op het puntje van onze gemeente ten westen van bedrijventerrein Ekkersrijt aan de verlengde Huizingalaan.  Gaillard: "Het is daar niet makkelijk om te handhaven. Het is een uithoek en incidenten vinden vaak 's nachts plaats. Dan zijn onze Boa's niet actief en voor de politie heeft surveillance geen prioriteit."

Kissing gate……. zeg maar sluishek
De plas zal straks alleen nog toegankelijk zijn door middel van een speciale poort, een zogenaamde 'Kissing Gate'. Ruim genoeg om voetgangers, scootmobielen en rolstoelers nog wel door te laten, maar fietsers en gemotoriseerd verkeer niet.
Het hek komt tussen het aanwezige fietspad en de visplas. Parkeren blijft mogelijk op de parkeerplaats aan de westzijde van de verlengde Huizingalaan.
Tevens zal de doorgaande weg  rondom de plas 's nachts worden afgesloten door middel van een schuifhek. Het fietspad van Ekkersrijt langs Aquabest richting Best blijft bereikbaar. Al eerder heeft de gemeente het groen rondom het parkeerterrein flink gesnoeid en het parkeerterrein geasfalteerd en voorzien van verlichting. Gaillard: "Als deze nieuwe maatregelen niet helpen zal het gebied misschien wel in zijn geheel worden afgesloten."
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>