Logo mooisonenbreugel.nl
Jos de Bruin (l) en Paul van Liempd (r)   | Fotonummer: 820922
Jos de Bruin (l) en Paul van Liempd (r)
gemeente

Jos de Bruin en Paul van Liempd nieuwe wethouders

  Politiek

Son en Breugel - Tijdens de raadsvergadering van 9 mei zijn Jos de Bruin en Paul van Liempd door burgemeester Gaillard beëdigd als wethouders van de gemeente Son en Breugel. Met Jos en Paul komt het aantal wethouders in Son en Breugel op vier. Samen met wethouder John Frenken, wethouder Jan Boersma en burgemeester Hans Gaillard is het college compleet. De komende tijd wordt gebruikt om de portefeuilles van de wethouders in te vullen c.q. te verdelen. 

Maak kennis met Paul van Liempd
Paul van Liempd (49 jaar) is donderdag 9 mei geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Son en Breugel. Paul gaat het wethouderschap op basis van 0.8 fte (32 uur) invullen. De komende tijd moet gaan uitwijzen of dit op vaste dagen en/of tijden gaat gebeuren.

Paul woont samen met zijn vriendin in Eindhoven, samen met zijn dochter (16 jaar) en zijn zoon (14 jaar). De weg naar Son en Breugel heeft hij veelvuldig gefietst in zijn jongere jaren. Vanaf zijn 13e tot ongeveer zijn 20e was hij lid van Scouting Dutmella.

Politiek betrokken
Tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 was Paul wethouder in Waalre. Na deze gemeenteraadsverkiezingen is hij niet meer teruggekeerd als wethouder. Paul bleef wel politiek actief binnen de PvdA. Het afgelopen jaar heeft Paul, samen met twee compagnons, een adviesburo opgezet. "Op dit moment staat het adviesburo in de kinderschoenen. Ik blijf er wel bij betrokken, daarom is het fijn dat het wethouderschap geen volledige baan betreft. Nu kan ik beide combineren", aldus Paul.

Profiel
Nadat Tom van den Nieuwenhuijzen in januari van dit jaar ontslag heeft genomen als wethouder, heeft de PvdA Son en Breugel een profiel opgesteld. "Het opgestelde profiel, waar ervaring in het wethouderschap een pre was, voelde als een passend maatkostuum", geeft Paul aan. "Ik heb gesolliciteerd en daarna hebben een aantal gesprekken plaatsgevonden. Het resultaat is dat ik donderdag 9 mei geïnstalleerd wordt tot wethouder.

Verdeling portefeuilles
Ondanks dat de verdeling van de portefeuilles nog niet voor 100 procent bekend is, staat duurzaamheid en het sociale domein op het lijstje om door Paul ingevuld te gaan worden. "In Waalre had ik duurzaamheid in mijn portefeuille en deze functie sluit dus erg goed aan bij de functie in Son en Breugel.

Paul geeft aan dat hij als gemeente er wil zijn voor de inwoners van Son en Breugel. "De gemeentelijke organisatie, het college en de raad moet weer een meerwaarde krijgen voor de inwoners van Son en Breugel."

Maak kennis met Jos de Bruin
Jos is geboren en opgegroeid in Son en Breugel, getrouwd en vader van drie kinderen. Jos is sinds 2018 raadslid bij de DorpsVISIE. Jos is benoemd tot wethouder en gaat zijn functie in 24 uur (0.6 fte) uitvoeren.

"De 24 uur wil ik verdelen over drie vaste dagen", vertelt Jos daags voor zijn benoeming. "Ik besef dat niet altijd alles in deze 24 uur gedaan kan worden. Ik probeer op zo'n juist mogelijk manier invulling te geven aan mijn wethouderschap, ook al houdt dat in dat de invulling buiten deze 24 uur valt", vult Jos aan.

Geen onbekende
Jos is geen onbekende in Son en Breugel. Zowel in het verenigingsleven als vrijwilliger heeft hij zijn plaats gevonden. Jos is een groot liefhebber van sport in het algemeen, maar judo in het bijzonder. In het dagelijks leven is Jos werkzaam als interim-financieringsspecialist in de bancaire sector.

Jos wil makkelijk benaderbaar zijn voor de inwoners van Son en Breugel. Je kunt hem bereiken op 06-28641285 of via de email jos.de.bruin@hetnet.nl.

Meer berichten