Afbeelding

Vijf ontwerpen voor hergebruik voormalige kerk

Politiek

Son en Breugel - Woensdag werd in het huidige dorpshuis van Son en Breugel het nieuwe dorpshuis gepresenteerd. Vijf ontwerpers presenteerde, aan het in grote getallen aanwezige publiek hun visie over het hergebruik van de voormalige Sint Petrus Bandenkerk in het centrum van Son en Breugel.

De opdracht was voor iedere ontwerper gelijk, zorg dat de harmonie, het Vestzaktheater en de bibliotheek de ruimte krijgen in het ontwerp die zij nodig hebben en vul dit dan aan met functionele ruimtes waar ook andere mogelijke gebruikers een plek kunnen vinden.

De presentaties waren heel verschillend en toch waren er veel overeenkomsten. Wat bij alle ontwerpen opviel was dat er respect was voor het gebouw.  Het publiek had het moeilijk want waar let je nu op, de presentatie, het gevoel of de lokale inbreng. De ontwerpers wisten, dat met het gebouw van de voormalige kerk als basis, de vijf ontwerpen er op het eerste gezicht er niet geheel afwijkend zouden uitzien.
Daarom gebruikte zij tijdens de presentatie vaak de reden waarom zij zo graag aan de metamorfose van de voormalige wilde meewerken. Bij de een was het de kennis, "wij hebben al vaker soortgelijke projecten gedaan" Maar ook "ik woon hier in het dorp, ook ik maak straks gebruik van het nieuwe dorpshuis".

Ook de aanwezige raadsleden speelde een rol. Van "de raadsleden wordt verwacht dat zij de opmerkingen van het publiek over de ontwerpen mee nemen in de besluitvorming. 
Een verrassende avond dus, met nu al veel meningen. Volgende week woensdag een uitgebreid verhaal over de ontwerpen en de reacties in DeMooiSonenBreugelKrant.
 

Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen