Afbeelding
Foto: ©pixabay.com

Son en Breugel moet fors bezuinigen de komende drie jaar

Politiek

Son en Breugel - Sluit de gemeente Son en Breugel 2020 nog af met een positief resultaat van bijna 2 miljoen, waarbij de grondverkoop een zeer gunstige invloed had. De toekomst laat een tekort zien van meer dan 1 miljoen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Keuzes maken
Daarom moet de gemeente binnen drie jaar 1 miljoen aan bezuinigingen doorvoeren. De gemeenteraad mag daarbij keuzes maken; hiervoor heeft het college al een lijst met een twintigtal posten in kaart gebracht waarop mogelijk bezuinigd zou kunnen worden.

Zo kan er bezuinigd worden door het onderhoudsniveau van de trottoirs anders uit te voeren (niet door te vernieuwen maar door tegels recht te leggen), het onderhoud aan de speeltuinen te minimaliseren en geen nieuwe materialen meer aan te schaffen, de fontein in de vijver aan de Europalaan uit te zetten, te stoppen met het plaatsen van plantenbakken in het centrum, te korten op muzieksubsidies en het sluiten van het hertenkamp. Bezuinigingen die direct zichtbaar en merkbaar zullen worden in het dagelijkse leven in Son en Breugel.

Ook op CMD moet bezuinigd gaan worden. Wethouder Van Liempd denkt dat dit kan door op een andere manier te gaan werken. Dit was ook het advies van het onderzoeksbureau dat de tekorten op het CMD onderzocht. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit volgens de wethouder.

Coronavirus
Alhoewel de posten waarop bezuinigd kan worden duidelijk zijn is het maar de vraag of de bezuinigingen ook de financiële tegenvaller op kunnen vangen die het coronavirus en de maatregelen daarvoor veroorzaken. “De effecten zijn niet te voorspellen”, aldus wethouder Boersma. Wel denkt hij dat de gemeente Son en Breugel, net als veel andere gemeentes, in de problemen kan komen door de huidige crisis. Maar dan hebben we het over een landelijk probleem en hij verwacht dat de landelijke overheid met financiële steun zal komen.

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen