Afbeelding
Foto: Wil Feijen

VVD en D66 zijn ook de winnaars in Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - De winnaars in Son en Breugel van de Tweede Kamerverkiezingen zijn VVD en D66, waarbij D66 de grootste winst heeft behaald met een plus van ruim 4 procent en uiteindelijk 18,5 procent van de kiezers.

Redacteur: Adrie Neervoort

De opkomst lag slechts een half procent lager dan in 2017. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat het coronavirus en de bijbehorende maatregelen geen invloed hebben gehad op de opkomst in Son en Breugel. Tevens was er dit jaar de mogelijkheid om op meerdere dagen te stemmen, en ook per brief stemmen was voor een bepaalde groep mogelijk.

Uit deze verkiezingen blijkt weer dat de VVD een trouwe aanhang heeft in Son en Breugel en men heeft daarbij ook kiezers aangesproken die voor het eerst op deze partij stemden. Daardoor groeide de VVD met een kleine 1 procent; 30,2 procent van de kiezers stemde op deze partij.
Maar ook D66 deed het dus zeer goed in Son en Breugel, terwijl het CDA duidelijk terrein heeft verloren in Son en Breugel met een verlies van meer dan 4 procent ten opzichte van 2017.

Ook de nieuwkomers, zoals JA21 en Volt, konden rekenen op stemmen uit Son en Breugel. Maar conform het landelijke beeld, verliest links ook in Son en Breugel terrein.

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen