Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Burgemeester Hans Gaillard kondigt zijn vertrek aan

Politiek

Son en Breugel - Omdat er volgens Hans Gaillard nogal wat vernieuwingen zijn op politiek en bestuurlijk niveau heeft hij besloten om zijne majesteit te verzoeken hem per 1 april 2023 ontslag te verlenen, zo informeerde hij de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad.

Redacteur: Adrie Neervoort

Met de vernieuwingen verwijst hij naar het aantreden van zeven nieuwe raadsleden en het feit dat Frans den Hengst na twintig jaar stopt als griffier, welke functie na zijn vertrek zal worden vervuld door Moniek Weerts. Daarnaast zal er een nieuw college aantreden waarin wethouder Paul van Liempd zeker niet meer terugkeert; hij heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn.

Doordat de burgemeester pas volgend jaar april zal vertrekken, is hij van mening dat er voldoende tijd blijft om een nieuw college te vormen. “Dat is het eerste dat nu dient te gebeuren”, aldus Gaillard, “maar het zou ook prettig zijn als de raad voor de zomervakantie een profielschets voor een nieuwe burgemeester zou kunnen opstellen.” Volgens Gaillard kan de procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen lang duren en deze dient op de juiste wijze te verlopen.

Hans Gaillard is sinds september 2003 burgemeester van Son en Breugel en werd 16 september 2021 voor de vierde keer beëdigd.