Django Wagner
Django Wagner

Django presenteert zijn 6e album in de Zwaan in Son & Breugel.

Toerisme

Son en Breugel - Met zijn uit duizenden herkenbare stemgeluid en zijn geheel eigen, authentieke stijl bezet Django Wagner al geruime tijd een unieke plek in de Nederlandse muziekwereld.

Naast die indrukwekkende, warme stem is er de herkenbaarheid van 'zijn' gipsy sound. De accordeon, de viool en de klanken van de gipsy gitaar zijn altijd in de buurt, wanneer Django gaat zingen. Ook op zijn nieuwe album Emoties vervullen zij een hoofdrol. 

Maar Emoties is tevens een gevarieerd album met fraaie ballads en een aantal liedjes waarin sterke Latin-invloeden te beluisteren. Natuurlijk staat de succesvolle hitsingle Wij Met Z'n Twee (duet met Danny De Munk) erop en het aanstekelijke, eveneens op single verschenen Laat Me Lachen. Zeer opvallend is de up-tempo Want 't Is Weer Weekend. Django heeft dit nummer namelijk ook opgenomen in het Sinti (zijn moedertaal) en aan het album toegevoegd als speciale bonustrack. Voor dit nummer wist Django het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando te strikken. Een bijzondere samenwerking met een al even bijzonder resultaat.

Op zondag 28 augustus van 17.00 tot 22.00 uur presenteert Django Wagner zijn nieuwste album "Emoties" met diverse gastoptredens.
Tickets voorverkoop €17,50 aan de zaal €19,50
Locatie De Zwaan Markt 9 Son en Breugel 0499 471286 ticket verkoop cafe De Zwaan of via www.berkmusic.nl

Django leverde een groot deel van de teksten voor het album zelf en wist zich daarbij en bij de productie ondersteund door zijn vaste team: Waylon van der Heijden, Frank van Weert en Adrie van den Berk. De muzikale omlijsting komt van de van zijn eerdere albums bekende muzikanten als Marcel Fisser, Stochelo Rosenberg, Goldfinger, Marijn van den Berg, Paulus Schäfer, Martijn De Laat, Allard Buwalda en Serge Bredewold. Django over deze samenwerking: "Ik werk veel met deze mannen. Het zijn stuk voor stuk toppers in hun vak. Zij tillen het geheel naar een hoog niveau en bovendien is het een genot om met ze te werken". 

Emoties mag een waardige opvolger van Mijn Muziek, Mijn Passie genoemd worden, het album dat Django vorig jaar zijn eerste nummer één album in de GFK Album Charts opleverde.   

Django Wagner: warm en veelzijdig
Django is een artiest, die de kunst verstaat om met zijn stem niet alleen gewoon goed te kunnen zingen. Er zit ook passie in, warmte en emotie. Het zit ook in de mens Django Wagner zelf. Inderdaad komt de titel van zijn nieuwe album niet uit de lucht vallen. Hij staat bekend als een veelzijdig sfeermaker. Gevoelig en serieus op zijn tijd, maar ook zeer goed in staat om een feestje te bouwen. Schijnbaar moeiteloos krijgt hij de polonaise op gang en zet hij de kroeg op zijn kop. Maar naast alle gezelligheid en de lach, is er soms ook de traan.


Een bijzonder verhaal
Django is een man met een bijzonder verhaal. Ver van de Hollandse boerenkool en ver van het traditionele huisje-boompje-beestje, groeit hij op in een hecht zigeunergezin. Zijn hele omgeving, familie en vrienden zijn vervuld van muziek. Veelal zijn het actieve vocalisten of instrumentalisten. Hij is zich zeer bewust van zijn herkomst. Hij draagt de geschiedenis van de Sinti, die rond 1870 naar Nederland kwamen, met trots met zich mee. Als artiest verkeert hij in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht, zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en het Rosenberg Trio. Niet meer dan logisch dus dat hij voor zijn albums regelmatig een beroep doet op juist hun muzikale kwaliteiten.  
Anno 2016 kan Django reeds terugkijken op een opmerkelijk lange reeks successen, die in 2009 start met de ijzersterke hitsingle Kali. Het gelijknamige debuutalbum en de opvolger Mijn Gevoel worden met 'goud' bekroond. Aan het album Als De Nacht… in 2012 een nieuwe stap levert Django voor het eerst input aan bijna alle composities. In Ons Café, een duet met Frans Duijts, resulteert in een vette hit, die een ware kroegenklassieker is geworden. Het bijzondere album Samen… (2014) bevat 12 duetten met onder anderen Peter Beense, Antje Monteiro, Dennie Christian, Wolter Kroes en Sieneke. De bekroning volgt een jaar later, wanneer hij voor dat album een Edison in ontvangst mag nemen.

Naast een pittige stapel edelmetaal, heeft Django nog veel meer prijzen in de wacht gesleept. Zo is hij in het bezit van de Zilveren Harp van Buma Cultuur, de Gulden Vedel van de bond van Nederlandse Dansscholen en Buma NL Awards in de categorie 'Beste Zanger'(2013 en 2014). Vrijdag 10 april 2015 vormt voor Django een uniek hoogtepunt. Die dag mocht hij als één van de genodigden aanschuiven bij de jaarlijkse 'uitblinkerslunch' van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Django over zijn succes
Django is terecht trots op al hetgeen hij tot nu toe heeft bereikt, maar hij laat nooit na te vermelden dat dat niet hetgeen is waar het wat hem betreft om draait. Django: De basis is de muziek. Altijd. Dat is mijn passie. En bovenal zijn mijn fans, mijn trouwe aanhang, superbelangrijk. Voor hen, en natuurlijk voor mijn gezin en mijn familie, zal ik er altijd zijn. Zij halen het beste uit mij boven. Door hen besef ik dat ik echt een bevoorrecht mens ben. Ja, eigenlijk ben ik gewoon een geluksvogel".

Dat neemt niet weg dat Django tegelijkertijd een man is, die keihard werkt voor zijn succes. Mensen in zijn directe omgeving weten dat. Een man die veel, zo niet alles over heeft voor zijn vak en er een genoegen in schept om mensen blij en gelukkig te maken. Een man met een groot hart!