Afbeelding

Breugels Festijn een weekend feest voor iedereen

Toerisme

Son en Breugel - Een gratis festijn op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september Op het Pieter Brueghelplein in Son en Breugel.
Het Breugels Festijn begint dit weekend aan haar 17de editie. In 1999 ontstaan omdat de kermis in Breugel stopte, en nu niet meer weg te denken is in de Son en Breugelse evenementen kalender.

Elk jaar weet de organisatie de bezoekers weer te verrassen met een verrassende wijziging aan het evenement, natuurlijk zijn er terugkerende onderdelen.

Vrijdag 16 september
Zoals ook dit jaar weer het Koren meezing feest op 16 september vanaf 20.00 uur. Koren hebben lang een stoffig imago gehad, onterecht natuurlijk. Want de meezingavond op vrijdag mag zich heugen onder grote belangstelling en is voor velen zelfs de avond van het festijn. Verschillenden koren zijn er die avond te beluisteren en het meezingen gaat vanzelf. Dus kom het meemaken, de avond is gratis toegankelijk.

Zaterdag 17 september
Op zaterdagmiddag is er de kindermiddag, een middag voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor vijf euro per kind kan je een spelkaart kopen. Daarvoor kunnen allerlei spelen gespeeld worden. Nieuw dit jaar is het pony rijden maar ook de kop van jut en eendjes hengelen, maken onderdeel uit van de spelen die gespeeld kunnen worden. De allerkleinste zullen zich ook vermaken, wat dacht je van knutselen, de ballenbak of het springkussen. Moe en honger, Spierbal on Tour zorgt voor een verrekes lekker frietje met snack en een ijsje. Mooi rust momentje en dan weer verder.

De zaterdagavond is dit jaar heel speciaal. In samenwerking met De Krutjesrapers wordt er symbolisch de aftrap verricht het bouwseizoen van de carnavalswagens. Ook kijk iedereen nog even terug naar de optocht van afgelopen jaar, letterlijk en figuurlijk. Er zijn namelijk beelden te zien van de optocht in zijn geheel zodat iedereen de gehele optocht nog eens kan terugkijken.
Om maar in de carnavalsfeer te blijven wordt de opening van deze avond verzorgd door tonprater Rob Scheepers. Wereldberoemd in de regio en winnaar van verschillende belangrijke prijzen. Geen feestje zonder de Bloaskaken, dus zij zijn er ook met hun welbekende repertoire. Ook een bloaskaak kan niet heel de avond spelen dus is er DJ Jarnoo een platenbaas die muziek draait waar iedereen enthousiast van wordt. En voor de entree hoef je het niet te laten die is gratis.

Zondag 18 september
Vanaf 11.00 kunt u genieten van de relaxte sfeer op de BOERgondische Mert. Even terug in de tijd met diverse tractoren en landbouwvoertuigen en ambachten uit vervlogen jaren. Natuurlijk ontbreken ook de lokale producten niet op een Boergondische Mert, zoals stoer ijs, honing, paling en nog veel meer lekkers.
Nieuw dit jaar is het groot Brueghels A-meeZ(w)ing café. Tijdens de BOERgondische Mert is de tent omgetoverd tot een gezellige bruine kroeg. Compleet met Perzische tapijtjes en plastic bloemen.
Iedereen is welkom in dit café waar ook vanaf een uurtje of twaalf in de middag een paar bekende gasten langskomen, zoals Aris Weel, Erik Knottnerus, Marsha van der Aa, enz. Zij zullen u verrassen want niets is wat het lijkt in deze gezellige bruine kroeg. Dit moet je gewoon beleven, top amusement en helemaal gratis.

Rommelmarkt
Je zou het bijna vergeten maar rondom en vlakbij het Breugels Festijn is de Breughelse Rommeldag.
Lekker rondneuzen bij de kraampjes en misschien wel die oude lamp kopen waar je zo lang naar opzoek bent. De rommelmarkt start om 11.00 uur.
Natuurlijk kost een festijn als dit geld en zonder sponsors geen Breugels Festijn maar ook u kunt bijdragen aan het Breugels Festijn. Koop tijdens het festijn een lot aan de kassa in de tent of bij één van de vrijwilligers op zondag voor €1, - per lot, en win nostalgische en spectaculaire prijzen.

Afbeelding
Afbeelding