Afbeelding

Kindervakantieweek in Son en Breugel

Verenigingen

Maandag 21 augustus start zowel in Son als in Breugel de KinderVakantieWeek.
In Son is het de 41e KVS en het thema luidt "Groeten uit……"

De ruim 200 deelnemers zijn verdeel in 3 leeftijdscategorieën, nl. de kleuters, de 6/8-jarigen en de 9/13-jarigen.
De kleuters draaien hun programma vanuit basisschool De Harlekijn in de Zandstraat. De overigen o.a. vanuit de blokhut van Mgr. Bekkers aan de Europalaan.
De kleuters oriënteren zich maandag op Afrika met een Ren je Rot-spel en een dierenkwartet op het terrein van Zonhove. Op dinsdag gaan zij (in het dorp) op speurtocht naar China en op woensdag naar Amerika met een heus spelletjescircuit.

De 6/8-jarigen hebben op maandag een kennismakingsspel en een vossenjacht in het dorp, op dinsdag is de zeskamp op de blokhut en op woensdag hebben zij een enveloppenspel in 't Harde Ven.

De 9/13-jarigen hebben op maandag de zeskamp op de blokhut, op dinsdag Cluedo & Mister X & Levend Stratego in het dorp, op woensdag diverse spelen in het Sonniuspark, een spooktocht en een overnachting.

Ook is er voor elke leeftijdsgroep een disco, de kleuters op dinsdagavond, de overigen op maandag.
Op donderdag is er voor alle kinderen een grandioos (water)spektakel op Vressel bij de Vresselse Hut.

Tevens is deze spelweek de 40e KinderVakantieSpelweek voor Ton van Vlerken als secretaris. Alleen de eerste KVS heeft hij niet meegemaakt. Naast het secretariaat is Ton ook verantwoordelijk geweest voor een leeftijdscategorie, eerst 10/13, daarna 6/7 en nu al weer 15 jaar voor de kleuters. Ook was Ton vele jaren verantwoordelijk voor het materiaal.