Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 27592e
Foto: Wil Feijen

Hoedje af voor de Mutsen van de Vestzakkomedie

  Verenigingen

Son en Breugel - In een uitverkocht Vestzaktheater vond op 23 november de première plaats van het toneelstuk 'Mutsen' gespeeld door actrices van de Vestzakkomedie. Een hilarisch en aangrijpend toneelspel van zes zussen die hun jaarlijkse zussenweekend doorbrengen in een vakantiebungalow op de Veluwe. Onder de uitmuntende regie van Anja Hebing werd een indrukwekkend zussenspektakel op de planken gezet. Een prachtig eigentijds blijspel met humor en verrassende wendingen. Overtuigend, met herkenbare emoties en in volle vaart gespeeld.

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Bij binnenkomst van het publiek klonk toepasselijk het lied
'Zusje" van Elly Nieman uit de luidsprekers. Met een tekst die zo voor dit stuk kon zijn geschreven:

Zusjes werden zussen
Een oud verbond op nieuwe grond
En daar komt niemand tussen
We groeiden langzaam uit elkaar
De een ging hier de ander daar
Maar de band bleef ongebroken

De onderlinge band was zeker aanwezig in dit door Christa Warmerdam geschreven blijspel. Zes zussen met hun eigen karakter, hun eigen leven, hun eigen problemen en geheimen. De actrices waren in staat om de uiteenlopende personages op overtuigende wijze en zeer naturel neer te zetten. Een uitstekende casting want de rollen leken de dames op het lijf geschreven te zijn.
Onderlinge geheimen bleken bij de zussen niet te bestaan of werden gevraagd of ongevraagd snel met elkaar gedeeld. Langzaam werden de facades en onderlinge irritaties afgebroken. Ze kennen elkaar van haver tot gort, maar toch doet, in een verassend plot, elke zus een onverwachte tragi-komische of hilarische ontboezeming die de onderlinge band weer hersteld en versterkt. Zusjes worden zussen en daar komt niemand tussen.

Prachtige voorstelling
Amateurtoneel van de bovenste plank. Een welverdiend en daverend applaus van de toeschouwers na afloop van deze geweldige voostelling. Dankzij de grote inzet van de spelers, regie en vrijwilligers van de produktie, kon deze prachtige voorstelling tot stand komen. Hoedje af voor deze Mutsen!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>