Logo mooisonenbreugel.nl
Roel van Gemert   | Fotonummer: d0fdb9
Roel van Gemert (Foto: Wil Feijen)

Terugblik met Roel van Gemert op de verkiezing 'Starter van 2017'

  Zakelijk

Son en Breugel - De bijzonder uitgebreide lunchkaart van 't Sons Bakhuys opent met een dank aan haar klanten voor hun bezoek. "Bij ons bent u welkom voor koffie, thee, gebak, lunch, High tea en ambachtelijk brood. Wij werken met authentieke en verse producten en dit vergt soms wat meer tijd", aldus de eigenaren Emmeline Lokkart en Roel van Gemert.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen


Lunchroom
Dat is direct ook de kern want beide ondernemers zijn erop gebrand kwaliteit te leveren en gaan hiervoor door het vuur. De moderne oven prijkt al glanzend in de lunchroom, zodat bezoekers kunnen ruiken, proeven en live het bakproces kunnen ervaren. Die open en eerlijke manier van communiceren en het persoonlijke contact maken een bezoek aan deze ruim opgezette lunchroom tot een bakkerij ervaring die je elders in dit dorp niet aantreft.

Met aandacht bereid
Naast hun welbekende 'met goud bekroonde' nougatine ijstaart, die inmiddels een begrip is, wordt al het gebak en luxe broodproducten met bijzondere aandacht smakelijk bereid achterin de gezellige zaak. Met totaal acht medewerkers worden dagelijks alle klanten bediend in de lunchroom, in de bakkerij en in toenemende mate worden bedrijven en collega middenstanders in de regio beleverd. Daarbij kun je denken aan horecazaken als eetcafés, lunchrooms en hotels.

Uitverkiezing tot Starter van 2017
De uitverkiezing tot Starter van 2017, een aanmoedigingsprijs uitgereikt namens Rabobank Het Groene Woud Zuid, was daarmee afgelopen jaar dik verdiend. Hoewel Roel inmiddels al 12 jaar aan de weg timmert als ambachtelijk bakker was de opening van 't Sons Bakhuys in augustus 2016 het begin van een prachtig concept dat al veel langer in zijn hoofd zat. De prijs was behalve een steun in de rug tevens de bevestiging dat hun ingeslagen weg de juiste was.

December en Pasen
Dat wordt nog eens bevestigd als de redacteur van deze krant het interview op vrijdagochtend met beide ondernemers afneemt, midden in de zaak aan een lange eettafel. De toeloop van klanten, die graag genieten van het ambacht en de Brabantse gastvrijheid, is namelijk opmerkelijk groot. "De echte pieken liggen op de donderdag met de markt, vrijdag en zaterdag. Traditioneel zijn december en Pasen de periodes waarin we onze benen onder de kont lopen", aldus een tevreden glimlachende banketbakker. Maar met een terras trekt de lunchroom gelukkig ook veel zonaanbidders in de zomerperiode. Groepen wandelaars, fietsers, senioren en minder validen kunnen makkelijk binnen of buiten genieten van Smoothies, verse sappen, verkoelende frisdrank en een keur aan hapjes en gerechten. Minimaal elke vier maanden wordt de lunchkaart opgefrist en aangepast.

Huidig succes
Het vak heeft Roel zich eigen gemaakt op de school voor consumptieve beroepen (tegenwoordig De Rooipannen). Later is hij eerst als franchisenemer actief geweest binnen de Schellens formule. Met vele, zo niet te veel zaken, is die bakkersformule inmiddels achterhaald en bestaat betreffende keten niet meer. 'Groot worden door klein te blijven', is volgens Emmeline en Roel de sleutel tot hun huidige succes. "Alleen dan kun je zowel de klant als je producten de volle aandacht geven die ze verdienen."

Proeven
Smaakt het naar meer? Kom gerust proeven aan de Nieuwstraat 22 in Son en Breugel, tel. 0499-325259. Voor meer informatie kijkt u op www.sonsbakhuys.nl, facebookpagina Sonsbakhuys of neem contact op via info@sonsbakhuys.nl.

Feestelijke avond ook dit jaar
De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>