Repaircafé
Repaircafé Foto: Peter Meijer

Eerste Repaircafé was succesvol

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen vrijdagmiddag werd het Repaircafé geopend. Om 14.45 uur had Monique een afspraak voor haar stofzuiger en lamp. Ze werd warm ontvangen door een gezellige groep vrijwilligers en na een formulier ingevuld te hebben en een kwartiertje wachten mocht ze haar lamp inleveren. Door een vriendelijke, deskundige meneer werd haar medegedeeld dat haar lamp helaas ter ziele was.

Toen kwam haar stofzuiger aan de beurt, waarvan de aan/uitschakelaar doorgebrand bleek te zijn. Er werd haar gevraagd of ze het erg vond om voortaan met de stekker de stofzuiger aan en uit te zetten i.p.v. met de aan/uitknop? Geen probleem, zei Monique.

Dus met twee man sterk werd haar Miele-stofzuigertje weer in elkaar gezet en zoog weer als de beste. Er stond een potje op de tafel waar je een vrijwillige bijdrage in mocht doen, en met alle plezier stopte ze daar wat geld in natuurlijk. Om 16.00 uur verliet Monique vrolijk het HOi-Huis met een blij en dankbaar gevoel dat er toch maar weer vrijwilligers zijn die mensen blij kunnen maken met hun kwaliteit en tijd.

Er meldden zich in totaal 27 mensen met 29 reparaties, waarvan bleek dat er uiteindelijk slechts 3 niet meer te redden waren.

Een paar dingen vielen op:
- de sfeer in de koffiekamer (wachtruimte) was de hele middag opperbest en gezellig;
- iedereen kwam uiteindelijk aan de beurt;
- de pot voor een vrijwillige bijdrage werd goed bezocht;
- bijna alle bezoekers gingen tevreden naar huis met een glimlach om hun lippen.

Kortom, een gezellige en ook technisch geslaagde middag. Het was goed om te horen dat een boorhamer ineens weer werkte, een stofzuiger het weer deed en de ruimtes werden gevuld met de vrolijke muziek van gerepareerde speeldoosjes.

Een aantal inwoners en een aantal reparateurs hebben een geweldige dag gehad, die zeker, op 27 oktober, herhaald zal worden.

Als u iets wilt laten repareren, meld u dan via het HOi-Huis, tel. 465555, of via info@hoihuis.nl. Als u ook mee wilt repareren en een gezellige middag wilt, meld u zich dan ook via het HOi-Huis.

Repaircafé