Leerlingen van basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders
Leerlingen van basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders Foto: Wil Feijen

Pannenkoekendag op basisschool De Harlekijn

Algemeen

Son en Breugel - Dinsdag 5 maart organiseerde groep 8 van basisschool De Harlekijn een pannenkoekendag. Het doel van deze middag was het bij elkaar brengen van de buurt en stilstaan bij inclusie. 

Gastredacteur: Gitte Lokker

De kinderen hebben voorafgaand aan deze dag nagedacht over verschillende aspecten. Zo moesten er uitnodigingen worden gemaakt en werd er nagedacht over welke gasten er welkom waren in het restaurant. Ook maakten de leerlingen menukaarten, tafelnummering, spelletjes en stonden zij stil bij de verschillende rollen die moesten worden verdeeld. 

Op de dag zelf kwamen de leerlingen allemaal in een nette outfit naar school, zoals dat eerder was afgesproken. De ochtend stond in het teken van het gereed maken van het restaurant en de voorbereidingen die getroffen moesten worden voor het bakken van de pannenkoeken. Dit alles zodat de middag op rolletjes zou verlopen. 

Om 12.00 uur kwamen de eerste gasten; buren, ouders en leerlingen van de Emiliusschool druppelden binnen. Zij werden verwelkomd door de gastheer en gastvrouw en kregen een tafel toegewezen. Hier namen de gasten een kijkje op de zelfgemaakte menukaarten en maakten zij een keuze voor een drankje en een overheerlijke pannenkoek. 

De leerlingen liepen vol trots in hun mooiste pak rond om alle bestellingen op te nemen, praatjes te maken met de gasten en het eten en drinken uit te serveren. De gasten lieten weten erg gecharmeerd te zijn van het sfeervolle en gezellige restaurant, waarbij de obers en serveersters erg servicegericht waren en een gezellig praatje kwamen maken of een spelletje kwamen spelen.

De leerlingen hebben ontzettend genoten van deze gezellige en leerzame dag, maar ook waren ze erg blij dat ze weer naar huis mochten, want werken in een professioneel restaurant is wel erg zwaar. De dag werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Son en Breugel.

Basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders
Basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders
Basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders
Basisschool de Harlekijn bakt pannenkoeken voor de Emiliusschool, buren en ouders