Amigo-café
Amigo-café Foto: Stichting MeeDoen Son en Breugel

Het Amigo-café - een gezellig avondje uit voor jongeren met een beperking

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen vrijdag 5 april opende het Amigo-café voor de tweede keer zijn deuren in jc Oase. Het Amigo-café is het alternatief voor het traditionele cafébezoek en is opgezet speciaal voor jongeren met een beperking.

Het sociale aspect van het Amigo-café is van onschatbare waarde, zo bleek ook afgelopen vrijdag weer. Het weerzien van vrienden en bekenden zorgde meteen voor een lach op de gezichten. Jongeren kunnen nieuwe vriendschappen sluiten en zich verbonden voelen met anderen. Jc Oase fungeert als een fijne ontmoetingsplek waar ze kunnen praten, lachen, spelletjes spelen en gewoon zichzelf kunnen zijn. 

Op de dansvloer draaiden ze de Amigo-café muzieklijst en mochten er verzoeknummers worden ingediend. Sommigen zijn niet van de dansvloer af te slaan. Er waren veel aanmeldingen, dus was er volop de mogelijkheid om spelletjes met elkaar te doen, zoals darten en tafelvoetbal. 

Op vrijdagavond 3 mei is het volgende Amigo-café met het thema ‘Introducé-café’; neem dan gezellig een vriend of vriendin mee!

Tijdens de Ondernemersavond zaterdag 6 april heeft stichting MeeDoen een mooie cheque mogen ontvangen van de Lionsclub Son en Breugel. De cheque komt volledig ten goede aan het verder opzetten van het Amigo-café. Ze hopen hiermee deze activiteit vast op de agenda te kunnen zetten.

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het reguliere aanbod in Son en Breugel? Wil je graag met ons meedoen en leuke, fijne vriendschappen sluiten? Meld je dan aan bij stichting MeeDoen S&B, mail: info@meedoensenb.nl. Website: www.meedoensenb.nl.

Data en thema's van het Amigo-café avondje uit