Afbeelding

Nieuwe Natuurgidsen krijgen diploma

Landbouw / Visserij

Op zondag 19 juni zijn in het prachtige Kampina in het Natuurvriendenhuis Morgenrood in Oisterwijk aan 33 kersverse IVN Natuurgidsen het landelijk erkende diploma Natuurgids uitgereikt.

Tot op het laatste moment werd er gewerkt aan en gewandeld in de natuur.
De voorzitter Yvo Kortman van Het Groene Woud sprak de nieuwe IVN gidsen toe. Hij riep de nieuwe gidsen op om het gebied van het groene Woud nog meer onder de aandacht te brengen om daarmee de natuur als geheel en binnen Het Groene Woud in het bijzonder nog beter te beschermen, maar tevens om de mensen en dieren optimaal te laten genieten van de rust en schoonheid.
Ook IVN Son en Breugel kan hierdoor het aantal gidsen uitbreiden. vier deelnemers, Margo Adema, Jeanine Franken, Myriam van der Hooft en Mark van Wijk kregen na 2 jaar opleiding, waarvoor ze flink aan de bak moesten, de papieren erkenning van hun inspanning in handen. Naast opleiding tot natuurgids, komen vaardigheden als presenteren, organiseren van activiteiten, opzetten van cursussen en het vervullen van kaderfuncties binnen de vereniging aan bod. Actief waren deze leden al binnen IVN Son en Breugel. Zij draaien al mee in diverse werkgroepen. Naast hun normale werkzaamheden waren de afgelopen 2 jaar dan ook drukke tijden en wordt het tijd om wat rust te nemen. In de natuur natuurlijk!