Afbeelding

Praat mee bij radio S&B over bijna vergeten literaire parels

Cultuur

Kent u die ervaring: een boek dat zo'n indruk heeft gemaakt dat deze onuitwisbaar is. Het kan een klassieker zijn van een beroemd literator. Literatuur met een hoofdletter dus. Highbrow. Maar het kan net zo goed om 'lectuur' gaan. Literatuur met een kleine letter. Het meer populaire genre. Zoals die thriller die u ooit in één adem uitlas en die u eigenlijk altijd is bijgebleven. Of een jeugdboek dat zijn sporen heeft nagelaten. Of een reisverhaal, een historisch werk, een (auto)biografie of misschien zelfs wel een sprookje. Het kan een actueel boek zijn, maar de voorkeur gaat vooral uit naar werk dat wat in de vergetelheid is geraakt.
Waarom maakte juist dat ene boek, die roman zo'n indruk? Zijn het de personages? Het plot, het verhaal, de stijl? Wat deed het met u? Was het de tijdgeest? Misschien de leeftijd? Welke herinneringen bewaart u eraan? Kortom, waardoor is het voor u - bijna - onvergetelijk geworden?
Want, en dat is een ander aspect in dit programma, het zal toch niet 'zomaar' zijn dat sommige teksten al eeuwen circuleren. Neem een Don Quichot of De vertellingen van duizen-en-één nacht. Om slechts een paar voorbeelden te noemen.
In het programma BIJNA VERGETEN PARELS dat op Radio S&B wordt uitgezonden, wil schrijfster Marjan van Marle het daar graag met haar gasten over hebben: over die persoonlijke, literaire en vaak bijna vergeten pareltjes.
Wilt u hierover komen praten met haar in de studio van Radio S&B in het Vestzaktheater in Son, neem dan contact op via mpvanmarle@gmail.com.

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella