Afbeelding

" Uniek wonen in Son en Breugel"

Algemeen

Onlangs is gestart met de bouw van zorgvilla De Kleine Heide aan de Europlaan in Son en Breugel. Op maandagmiddag 19 oktober werd in een besloten bijeenkomst een feestelijk tintje gegeven aan deze start. Naast mogelijke toekomstige bewoners, en buren van het complex, waren aanwezig: Léon Heddes, directeur projectontwikkeling Amvest en Ellen Langerak, directeur Zorggroep De Laren. Wethouder Robert Visser vertegenwoordigde de Gemeente Son en Breugel.

Wanneer ontstond het plan?
Robert Visser: " In 2012 kwamen we met een plan voor een zorgvilla voor Son en Breugel. Het concept van Zorggroep De Laren was zeker passend voor ons dorp en het idee werd verder uitgewerkt. We zijn in overleg gegaan met de omgeving, hebben ideeën met hen gedeeld en duidelijke informatie verstrekt. Resultaat hiervan is dat er geen beroepsprocedure heeft plaats gevonden en er geen bezwaar is aangetekend tegen het bestemmingsplan. De totale procedure is korter geweest dan de draagtijd van een olifant, en die is 22 ½ maand".

Er is bewust gekozen voor woningen met zorg. Een kwart van de inwoners van Son en Breugel is ouder dan 60 jaar en dat vraagt om een andere manier van bouwen. Zoals Robert Visser zegt: " we moeten vraaggericht bouwen".

Wat mag je verwachten van een zorgvilla?
In haar speech legt mevrouw Ellen Langerak uit wat bewoners mogen verwachten van dit concept. De Zorggroep De Laren heeft al een 6-tal villa's op de mooiste locaties in Nederland en hier wonen mensen die ervoor hebben gekozen om hun leven, ook op latere leeftijd, stijlvol voort te zetten. De villa biedt een hoge kwaliteit van wonen, met ruime appartementen, excellente zorg en vaste zorgteams die 24 uur per dag beschikbaar zijn Maar wel met behoud van privacy en autonomie. De diensten die worden geleverd zijn: koks die elke dag verse maaltijden verzorgen, een was service, schoonmaak, fysiotherapie, fitness, aanbod van muziek en niet te vergeten uitzicht op prachtig aangelegde tuinen. Ook is familie van de bewoners altijd van harte welkom.

Wat het wonen zo bijzonder maakt volgens Ellen Langerak is de kleinschaligheid van de villa met daarnaast het comfort van een ruim appartement. De bewoners hoeven geen woongenot in te leveren, zij kunnen hun eigen meubels meebrengen, zelfs voor de piano is er plaats. De zorg op maat die wordt geleverd is uniek. Zoals een bewoner van een van de villa's zegt: " We leiden zoveel mogelijk ons eigen leven, maar er wordt ingesprongen wanneer dat nodig is". Dat is de filosofie van De Laren.

Door de uitgebreide zorg op maat is er voor bewoners ook geen reden om de villa te verlaten in de laatste fase van hun leven. Ook voor partners en kinderen van bewoners is de zorg een rustig idee. Zij kunnen met hun partner of ouder op een andere, ontspannen manier omgaan dan alleen praktische zorg verlenen.

De Kleine Heide
De bouw van de 24 appartementen is gestart. Er zijn woningen beschikbaar met 1 of 2 slaapkamers, in oppervlakte variërend van 65 tot 85 vierkante meter. Ze beschikken allemaal over een eigen buitenruimte, een badkamer en een pantry. Daarnaast is een groot deel van de begane grond bestemd voor algemene ruimten zoals de eet-en zitkamer, de bibliotheek, de serre en de keuken.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de nieuwe bewoners in oktober 2016 hun intrek nemen in de zorgvilla De Kleine Heide en is deze unieke woonvorm een aanwinst voor Son en Breugel . Een woonomgeving waar het dorp trots op mag zijn.


Geïnteresseerden kregen champagne en proosten samen op de bouw van de Zorgvilla De Kleine Heide (foto: Annemieke van Tinteren)