Afbeelding

Reünie Bokt heeft hoop mooie herinneringen uitgelokt

Algemeen

Afgelopen zondag vond een reünie plaats in Bokt. Alle (oud)bewoners van dit gehucht verzamelden zich voor deze bijzondere bijeenkomst op het Bokt 10. Initiatiefnemer Martien Bekkers blikt tevreden terug op het evenement waarin jong en oud elkaar (terug)vonden.

Voorafgaand aan de reünie werd een groepsfoto gemaakt. Dat bleek nogal wat voeten in de aarde te hebben, want het valt niet mee om een grote groep mensen gelijktijdig te laten poseren. Er waren namelijk honderd belangstellenden op komen dagen. Dat is een opkomst van negentig procent. De gemeenschap De Bokt kende een hele hechte periode van voor 1972, het gehucht stond als het ware op zichzelf en iedereen hielp elkaar. "De grond moet in die tijd zeer vruchtbaar zijn geweest, want toen waren twaalf kinderen in een gezin geen uitzondering," stelt Bekkers. Eregasten op de reünie waren vijf hoogbejaarde Boktenaren die geboren en getogen waren in dat gebied.

Het grootste gezin op Bokt was familie Van de Berg. Maar ook leden van veel andere families waren aanwezig. Tijdens de bijeenkomst kwamen allerlei anekdotes uit lang vervlogen tijden voorbij. Zo kreeg Marietje van de Ven tientallen jaren geleden haar eerste kus op de kermis in Son. Dat moment is haar altijd bijgebleven. Na de fotosessie ging het gezelschap naar Bokt 12 om samen met elkaar herinneringen op te halen en te delen, want ook vandaag bleek Bokt nog altijd een hechte gemeenschap.Afgesproken werd dat er over vijf jaar weer een reünie moet plaatsvinden.