Afbeelding

De Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis

Algemeen

Ook dit jaar trekt er weer een fakkeltocht door Son en Breugel waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Bijna Thuis Huis. Het Bijna Thuis Huis, gestart in 2013, heeft ondertussen een vaste plaats verworven in onze gemeente. Meer dan 25 gasten brachten daar hun laatste levensfase door, omringd door familie en vrienden en gesteund door meer dan 70 vrijwilligers en medisch verzorgd door de professionele hulp van de thuiszorg en de huisartsen. De gasten komen hoofdzakelijk uit onze eigen gemeenschap, gasten van buiten Son en Breugel zijn een uitzondering.

Het Bijna Thuis Huis bestaat al meer dan 2 jaar, toch is er blijvend aandacht en steun nodig voor deze echt lokale voorziening. Het Bijna Thuis Huis draait volledig op vrijwilligers en wordt naast de overheidsbijdrage, gefinancierd door de Son en Breugelse gemeenschap. Fondsenwerving is noodzakelijk voor het bekostigen van grote of onvoorziene uitgaven en voor de ondersteuning van de vrijwilligers. Het vinden van fondsen en het opzetten en onderhouden van contacten met sponsoren en donateurs is de taak van de Vrienden van het Bijna thuis Huis. Deze "schooiclub" richt zich daarbij op de ondernemers in het dorp en ook op particulieren. Particulieren kunnen lid worden van de Club van 100, waarbij deze zich dan verbinden om gedurende enkele jaren het bijna Thuis Huis financieel te steunen. Dat deze steun dan volledig aftrekbaar is van de belasting is een plezierige bijkomstigheid. Meer informatie over sponsoring en de Club van 100 is te vinden op de website van het Bijna Thuis Huis; www.bijnathuishuissonenbreugel.nl.
En met deze lokale sponsoring en ondersteuning wordt het Bijna Thuis Huis dan een echte voorziening van het dorp, voor het dorp en door het dorp!

Om fondsen te werven en om het Bijna Thuis Huis onder de aandacht te houden van de Sonse gemeenschap, organiseren de Vrienden van het Bijna Thuis Huis, evenals afgelopen jaren, weer een fakkeltocht. Alle baten komen volledig ten goede aan het Bijna Thuis Huis.
Zaterdag 31 oktober om 16:00 start het evenement en duurt tot 21:00. Een evenement bedoeld voor jong en oud en met speciale aandacht voor de kinderen. Een hospice als het Bijna Thuis Huis is geen vrolijk thema, zeker niet voor kinderen. Daarom de focus op Halloween voor de kinderen, volwassenen begrijpen de achterliggende gedachte zeker wel.
Voor de kinderen begint er een knutselactiviteit om 16:00 op het parkeerterrein van Sporthal de Landing / Sportcafé Expreszo. Tevens is daar de mogelijkheid om een versnapering te kopen. De tocht, die om 18:00 van start gaat, voert naar het centrum van Son en dan langs de vijver terug naar De Landing. Om 20:00 worden daar de prijsjes van de loterij, de prijsjes voor de kleurwedstrijd en de prijsjes voor best verklede figuur bekend gemaakt. De prijsjes worden belangeloos beschikbaar gesteld door diverse sponsoren.
Alle informatie over de fakkeltocht, over het kopen van fakkels, over sponsoren en het programma in detail, vindt u op de website van de fakkeltocht http://fakkeltochtsenb.wix.com/vbth en op de Facebookpagina van de fakkeltocht "Fakkeltocht Son en Breugel ".