Afbeelding

Jongeren jagen op Pikachu en consorten in Son en Breugel

Algemeen

Misschien is het u ook al opgevallen al die mensen voornamelijk jongeren die schijnbaar zoekend met een mobieltje in hun hand door het dorp lopen.

Zij zijn bezig met het spel Pokémon Go. Pokémon Go wordt gespeeld met de mobiele telefoon en werkt met augmented reality, waarbij virtuele elementen worden toegevoegd aan de realiteit. Het voornamelijke doel van het spel is het vangen van Pokémon, fictieve wezens die overal kunnen opduiken: op straat, in de badkamer, op kantoor en op andere locaties.
Met de camera-app op smartphones is zichtbaar hoe de Pokémon zich in de echte wereld begeven. De wezentjes worden gevangen door over het scherm te schuiven en ballen te gooien.
Hoewel het spel nog niet officieel uit is in Nederland word het nu al veel gespeeld. We kunnen gerust spreken van een hit. Het leuke van het interactieve spel is dat je er voor naar buiten moet en je het overal kunt spelen dus ook in je eigen dorp. Op verschillende locaties in ons dorp zitten "wezentjes" die je moet vangen. Zo kan het zomaar zijn dat een pand of plek die normaal weinig tot geen aandacht trekt nu wordt omsingeld door "jagers" de spelers die op zoek zijn naar Pikachu en consorten.
De fabrikant van het spel Nintendo lijkt ondertussen goede zaken te doen. Het bedrijf is sinds de lancering van het spel 8 miljard euro meer waard geworden.